donderdag 2 juni 2011

FIT-NESS: 7AM

Photobucket

Mijn hardloopschoenen hebben zich bijna drie weken op precies dezelfde plek doorgebracht. Iedere dag wierp ik er een paar pijnlijke blikken op. Ik had er even geen zin meer in. Het werd teveel routine, het werd te veel verplichting, oh en ik verzon natuurlijk het prachtige excuus dat ik het veel te druk had.

Gisteravond las ik een mooie quote op twitter. Natuurlijk kan ik hem nu na een half uur zoeken nog steeds niet vinden, maar het kwam er vrij vertaald op neer dat mensen die geen tijd hebben, niet weten hoe ze hun tijd moeten gebruiken (was jij die tweep met de mooie quote, please enlighten me!).

Vannacht om een uurtje of twee, toen ik net klaar was met werken had ik voor het eerst in tijden weer eens zin om te gaan hardlopen. En dan niet die saaie standaard vijf kilometer, maar tien kilometer en langs mooie plekjes. Niet effectief hardlopen als in snelle tijd, maar effectief als in gelukkig worden.

Had ik tijd? Nee, althans dat dacht ik. En toen dacht ik aan die quote die ik een paar uur daarvoor gelezen had.. Wat nu als ik de wekker om half zeven zet en al om zeven uur een rondje ga hardlopen.

En zo geschiedde. Ik heb slechts vierenhalf uur geslapen en daar zal ik vanmiddag/vanavond echt nog wel een beetje last van gaan krijgen, maar op dit moment voel ik me on top of the world. Het is half twaalf, ik heb al tien kilometer hardgelopen langs de mooiste plekjes. En het was zo rustig op de weg!!! Ik voelde me echt een beetje alleen op de wereld en dat in een stad als Den Haag! Ik was niet bezig met een snelle tijd, maar bij thuiskomst bleek m'n tijd helemaal zo slecht nog niet.

Ik ben al vanaf 9.00u aan het werk en ik ben nog lang niet klaar (waarom hield ik geen rekening met het feit dat het Hemelvaart is vandaag? Alle PR informatie die ik nodig heb kan ik nu niet opvragen.. of nou ja ik kan het wel proberen maar ik geef mezelf weinig kans op succes.. *leermomentje*).

Maar ik heb het gevoel dat ik productief bezig ben en dat ik enigszins trots kan zijn op mezelf.

Liefs,

16 opmerkingen:

 1. Ik dacht ook altijd dat ik geen tijd had om te sporten. 's Avonds, dan moet ik toch tijd doorbrengen met mijn partner? En zaterdag ochtend, ik moet toch een keer uitslapen?

  Nou valt dus wel mee. Dat uurtje dat ik 's avonds weg ben is juist wel lekker voor partner. En op zaterdag ochtend is vroeg opstaan nog niet eens zo vervelend. Ik voel me zelfs energieker wanneer ik ben gaan sporten in de ochtend. :)

  Veel succes met het hardlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word dan altijd juist dan wakker. Heerlijk dan heb je nog heel de dag voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is nog eens discipline waar ik wat van kan leren.. ;)

  Wel jammer dat je voor je werk niet verder komt door een feestdag als dit, ik hoop dat het je morgen alsnog allemaal lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooh ik weet welke tweet je bedoelt!
  Ik heb 'm ook gelezen!
  Maar ook ik kan 'm niet meer terugvinden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super goed bezig! En je hebt tenminste nog iets aan je dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woow Annemerel! Wat een geweldig idee om heel vroeg te gaan lopen. Zo kun je daarna een frisse douche nemen en vol energie je dag doorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, zo energiek je dag beginnen. Ook goed voor de rest van de dag: ENERGIE ALL THE TIME.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je tijd indelen is ook een kwestie van nee durven zeggen en niet alles tegelijk willen doen. Pas je wel op dat je genoeg slaap hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker toch en los rond lopen(rennen) is een heerlijk gevoel.
  En effectief rennen doe je niet door snel te rennen, langzaam maakt snel;-).
  Groet Rinus, trainingen altijd langzaam en wedstrijden snel!.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohh ondanks dat ik wéét dat ik uiteindelijk heel energiek ben na het hardlopen, kan ik me daar 's ochtends echt niet toe zetten. Dus ik trek zo mijn schoenen weer aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Yay hardloopblogs!
  Kun je weer eens een lijst met hardloopliedjes plaatsen?
  sportse!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om de ochtend zo vroeg en zo sportief te beginnen. Leuke blog heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 's Morgens zo vroeg hardlopen is echt heerlijk! Vooral dat gevoel dat je al tonnen werk verzet hebt terwijl het pas 9 uur is. Ik heb 's morgens alleen vaak babykracht in m'n armen en benen. Heb jij hier geen last van?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb die quote ook gelezen! :D ik dacht dat het van @dubbelzinning kwam, maar ben even aan het zoeken en vind hem toch ook niet meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey!

  Ben wel benieuwd met wat voor opdracht je dan bezig bent, waar je PR info voor nodig hebt. Ben wel benieuwd naar je freelance klussen :)

  BeantwoordenVerwijderen