woensdag 27 april 2011

21Days: SIX

Als ik heel eerlijk ben, begin ik het eigenlijk wel een beetje zat te worden hoor. Kijk er zijn genoeg vervangers voor chocola, die salades zijn heel erg lekker, dat glutenvrije brood met olijfolie is ook erg goed te doen, maar ik mis gewoon het normaal eten.

Ik mis gewoon het bakken van een eitje als ik daar trek in heb, ik mis mijn caesardressing van de Albert Heijn, ik mis het eten van gebakjes, ik mis het 'gezellige eten'. Een ding is heel erg duidelijk, ik zal dit dus echt NIET de rest van mijn leven doen.

Met m'n huid gaat het ook niet bepaald beter, eerlijk gezegd gaat het best wel slecht. Ik zit onder de mee-eters en m'n gezicht is zo gevoelig, het is branderig en trekkerig en op sommige plekken is het ook vrij rood. Detoxverschijnselen? Ik weet het niet.. Ik denk alleen maar, hou vol, hou vol!

Wat ik gegeten heb:
8.00u Citroenwater
8.30u Smoothie Mango/Banaan
10.00u Vier rijstwafels
12.00u Quinoa Risotto
13.30u Frozen Strawberries
15.00u Glutenvrije crackers
18.00u Salade met glutenvrij brood met olijfolie
22.00u Rawfoodbar Pecan
Photobucket
Quinoa Risotto
Benodigdheden:
Handje quinoa
Spinazie
Rode Ui
Champignons
Peper
Zout
Olijfolie

Fruit de rode ui in een beetje olijfolie in een pan. Gooi na twee minuten de quinoa erbij en gooi er ongeveer 150ml water bij. Roer in de pan, zorg dat de quinoa niet aan de bodem vast gaat kleven. Bak de champignons eventjes aan en roer door de quinoa, meng ook de spinazie door de quinoa (deze slinkt vanzelf, hoef je niet eerst te laten slinken), breng op smaak met peper en zout en kook net zo lang door totdat quinoa de bite van een rijstkorrel heeft en het water verdampt is (als je meer water nodig hebt, gewoon toevoegen!)

Photobucket
Frozen Strawberries
Benodigdheden:
Bevroren aardbeien

Dit is het simpelste recept, maar tegelijkertijd een van de lekkerste recepten OOIT. Frozen Strawberries in de blender, zet de blender op de krachtigste stand en blend blend blend! Het puurste aardbeienijs ooit!

Liefs,

28 opmerkingen:

  1. Waarom ga je er in hemelsnaam dan mee door? Omdat het zogenaamd gezond is om je lichaam te detoxen? Als jij gewoon een normaal voedingspatroon volgt in je dagelijkse leven lijkt me dat een stuk gezonder dan het hele detox gebeuren. Je lichaam heeft nu eenmaal bepaalde behoeftes. Zolang jij gewoon eet volgens de schijf van 5 is er niks aan de hand. + iedereen mag weleens een stuk chocola.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat risotto recept klinkt heerlijk, al denk ik dat ik het wel met gewone risotto maak (moest namelijk al googlen wat quinoa uberhaupt is haha).

    Maar meis, ik zou de detox niet tot het uiterste doordrijven als je je er niet goed bij voelt. Het is uiteraard een goed idee, maar het moet geen aanslag worden op je lijf.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je moet gewoon doorzetten hoor, wat anderen er ook van mogen zeggen. Gewoon zo min mogelijk aan je huid zitten en het zoveel mogelijk negeren. Wat je er ook op smeert, dat helpt toch niet. Het gaat vanzelf over. Sommige dingen hebben gewoon tijd nodig, dus maak die 21 dagen af, anders is alles voor niets geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan me best voorstellen dat het lastig vol te houden is. Kan je niet wat meer variƫren met andere granen, groenten en wat bonen? Ik weet niet precies wat je wel en niet mag maar er zijn zoveel raw food websites met recepten, daar staan best lekkere dingen tussen hoor. Verbaas me er vaak over hoe creatief die zijn. Ik zou het zelf proberen wel vol te houden, misschien zijn het idd detox verschijnselen misschien past het echt niet bij je lichaam maar als je de 21 dagen volhoud weet je het voor eens en altijd. Natuurlijk makkelijk praten als je het zelf niet doet en ik weet ook niet hoe goed of slecht je je er echt erbij voelt. Heb je trouwens de quinoa wel gespoeld? Schijnt wel echt nodig te zijn. Veel succes in ieder geval, ik ben erg benieuwd en vind het erg moedig dat je zo stug doorzet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Annemerel

    Wat is me altijd afvraag, op foto's zie ik toch niet dat je last hebt van je huid (zelfs niet een klein beetje)...kan het dan soms zo hard omslagen van goed naar slecht bij jou ?

    Ik volg met veel plezier je detox plan, leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Balen dat je nu even in een dip zit, hopelijk kom je er uit. Dan weet je pas echt of de 21 dagen geholpen hebben. Maar als het niet lukt, maakt het toch ook niets uit?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ga je ook nog over andere dingen schrijven dan je detox?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ben het wel een beetje eens met anoniem over je huid... En het lijkt me sterk dat je na 6 dagen al last hebt van detoxverschijnselen? Zeker op vlak van huid enzo.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vond je blog altijd erg leuk, maar ik lees nu al 6 dagen over wat je eet... Vind het een beetje saai worden eigenlijk. Wel succes ermee, hoop dat de verschijnselen snel weggaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben het met Dominique eens. Misschien kun je een extra tabblad maken ofzo voor deze berichten. Zodat de mensen die net zo obsessed met hun gewicht of huid zijn de stukken daar gewoon kunnen lezen. Want ik vond je blog een stuk leuker toen het gewoon nog over normale dingen ging.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb het ook eens met Dominique!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ja, goed idee, de detox-artikelen plaatsen onder een speciaal kopje. Het lijkt me verre van gezond dit hele project, ik zeg: tik morgen weer lekker een eitje meis.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jeetje wat een nare reacties allemaal zeg! Ben het wel met mensen eens dat je het beste een gezond voedingspatroon aan kan houden. Ben zelf ook absoluut geen voorstander van detox.

    @ zeurende miepende mensen die niet willen lezen over wat ze eet: doe dat dan niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind het helemaal niet erg dat je berichten nu voornamelijk over je detox-dieet gaan! Het is best interessant en je hebt zelf aangegeven dat je het erg druk hebt, dus dat je geen tijd hebt voor andere artikelen. Niet naar al die zeurende mensen luisteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Frozen strawberries is lekker met de lente en zomer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je moet je echt helemaal niks aantrekken van die zeurende lezers! Ik vind het hartstikke leuk om te lezen wat je eet! Het is jouw blog en als mensen niet willen lezen, dan lezen ze het toch niet. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zeurende lezers?
    Ik maak me bijna zorgen om Annemerel, terwijl ik haar geeneens ken! Hoe zij met eten, sporten, gewicht en uiterlijk bezig is vind ik niet gezond overkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zeurende miepende mensen kunnen hier nauwelijks wat anders gaan lezen want het gaat de laatste tijd alleen maar over eten, gezondheid en sporten.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. sinds wanneer bepalen 'wij' waar annemerel over schrijft? kom op zeg.. dat vind ik echt onzin!
    ik hou er zelf ook van om pure dingen te eten, en vind het daarom erg leuk om jou en je projectje te volgen. maar inderdaad, wanneer iets niet goed voelt, zou ik er niet mee doorgaan alleen omdat je een 'doel' hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik vind je blog juist heel erg interessant en leuk! Over het detox: ik zou het zeker proberen vol te houden, zodat je voor je zelf met zekerheid kan zeggen na die 21 dagen of het wel/niet werkt! zolang zijn 21 dagen natuurlijk ook weer niet:p! Verder wat andere zeggen hierboven dat je obsessed bezig bent met sport/uiterlijk/eten etc. vind ik onzin.. blijf lekker schrijven over wat jij interessant vind! Ik vind het erg leuk om te lezen allemaal! Btw, drink je wel genoeg water bij je dieet? want dat is wel erg belangrijk anders kunnen die 'afval' stoffen niet uit je lichaam en wordt je huid daar misschien slechter van!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik vind het ook interessant om erover te lezen. Maar ik vind wel dat het geen aanslag moet zijn op je lijf. Als je lijf schreeuwd om normaal eten moet je er naar luisteren, dat is mijn mening.
    En nogmaals ik vind je blogs over gezondheid en eten en sporten wel heel interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoewel ik jou en mij in weinig opzichten op elkaar vind lijken, verraste je me met je project. Sinds een half jaar eet ik geen vlees meer, ben gaan hardlopen en zuig ik alle informatie op over gezond leven en ook over detox. Ergens toch overeenkomsten dus. :) Ik was al een tijd op zoek naar iemand die eerlijk en down-to-earth laat zien hoe het werkt en wat het doet. Keep up te good work!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Nou, wat een reacties over 'zeurende miepende mensen' als iemand alleen maar zn mening geeft.
    Want dat is wat ik deed. Ik wilde alleen maar zeggen dat ik het nu een beetje saai vind worden. En dat vind ik helemaal geen vreemde mening. Want als je eerst leuke verhalen over nieuwe kleding, te veel geld uitgeven, weekendjes weg met je vriendje en noem maar op, leest, en nu al 6 dagen over hetzelfde eten, dan kan dat saai worden. En je mening hoeft toch niet altijd positief te zijn?
    En @ Liz: de lezer bepaalt indirect natuurlijk wel waar je over schrijft. Of je nou een blogger bent of een tijdschrift oid, als je opeens je inhoud verandert, zullen je lezers dat merken. En dan haken ze af en moet je beslissen of je weer terug gaat naar het oude, of komen er juist meer bij en moet je die verandering er dus in houden.
    @ Manon: als ik er niet meer over wil lezen, dan zal ik inderdaad deze blog niet bezoeken. Daar wilde ik Annemerel alleen maar voor 'waarschuwen'. En of anderen die deze verhalen ook niet interessant vinden, dat ook zullen doen, weet ik niet. Maar ik denk niet het Annemerels bedoeling was dat haar vaste lezers afhaken (en ze zal ook echt wel meer lezers aantrekken)! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ik vind het wel interessant om te lezen, bedoel ze heeft het gewoon druk! En zo weet iedereen wel wat het precies inhoud mocht iemand het willen proberen..

    en dat Annemerel een obsessie heeft met eten en uiterlijk enz ben ik het niet eens;) Geloof mij dan ben je nog veeeeeeeeeeeeel meer er mee bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik ben het er wel mee eens dat je berichten wat minder leuk zijn om te lezen omdat er geen diversiteit meer in zit, maar dit is een lifestyle blog en hij is van jou dus niemand bepaald wat jij moet schrijven. Ik weet niet precies wat ik van het detoxen moet vinden, ik kende alleen de drie dagen sapjes drinken variant en ik zelf zou dit echt nooit kunnen volhouden. Hou veels te veel van mijn snacks, haha. Ik hoop dat het niet slechter met je wordt en dat het alleen maar een reactie is op de verandering (of misschien wel iets heel anders). In ieder geval succes met je detox, en ik blijf je blog toch wel lezen :) veels te leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hey lief, ik hoop dat je lekker doorzet en meer variatie zoekt in je plan. In je schrijven lees ik sinds veel negatieve gevoelens, dingen die je niet kunt of mag. Dat helpt je niet, zelfs al is het soms een onbewust gevoel. Jij kunt alles wat je wilt, je kiest gewoon even om het anders te doen. Zoek steun bij zij die interesse hebben, maak de rest enthousiast. En ga door. Het wordt pas moeilijk als jij zelf gelooft dat het dat is. Neem je lief mee naar een vegan restaurant, ga gezellig samen naar de markt, kijk de hele dag uit naar je toetjes http://www.choosingraw.com/guest-post-scs-diana-on-making-raw-desserts/, wees trots op wat je doet en laat je niet gek maken. Jij wilt ontdekken wat dit met je doet ehm dat is enkel te bewonderen. 21 dagen zijn zo voorbij, als iemand het kan... :) Xx!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ik vind het ook interessant om je te volgen in dit project... En dat je er nu dan gewoon meer over schrijft dan over andere dingen begrijp ik helemaal.
    Het heeft nu gewoon even veel aandacht in je leven, dus schrijf je er veel over. Keep going, je bent al zo ver nu!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Dat met die aardbeien lijkt me super lekker! Jammer dat ik geen blender heb.

    BeantwoordenVerwijderen