zaterdag 26 maart 2011

DIARY: How about the future?

De toekomst.. wat ik nu echt ga doen, wat ik nu eigenlijk doe. Die vraag krijg ik de laatste tijd zo vaak. Van familieleden die ik al een tijdje niet gesproken heb, van wildvreemden, maar ook van jullie.

Nou laat ik maar duidelijk beginnen, mijn toekomst en wat ik het komende jaar ga uitvoeren.. dat ligt nog compleet open. Eigenlijk ben ik nu net zover als een jaar geleden, ik heb nu alleen wel een diploma op zak. Vorig jaar schreef ik me in voor slechts één master en ik wist van te voren eigenlijk al dat ik daar niet zou worden toegelaten. En natuurlijk werd mijn vermoeden bevestigd, ik werd niet toegelaten voor de selectie master Tekst & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam.

Dus ik ging werken, of beter gezegd, ik bleef werken bij Elzenduin. Bij Elzenduin zit ik prima. Ik bedoel, het is een mooi hotel met een super gaaf strandrestaurant, onze gasten zijn vaak inspirerende mensen, ik werk met veel leuke jonge mensen samen en mijn baas inspireert ook. Ik bedien niet alleen, maar zit de laatste tijd ook veel achter de receptie, ik mag me met de PR bemoeien en eigenlijk.. is er geen enkele dag die hetzelfde is en dat houdt het gewoon spannend.

Maar Elzenduin is niet mijn eindstation. Ik werk momenteel ook niet meer alleen bij Elzenduin, ik werk sinds (heel) kort ook één dag per week bij Karin Kuijpers. Karin heeft zeg maar een carrière waar ik van droom. Ze schrijft onder andere voor Cosmopolitan, Financieel Dagblad, AD en Linda, ze heeft een column in Elegance (voorheen Grazia(!)), ze doet wat PR, is bij iedere belangrijke fashionweek aanwezig en zat laatst nog aan tafel bij Pauw en Witteman over de hele John Galliano Affaire. Ik bedoel, hoe inspirerend en geweldig is dat? Ik leer hier zoveel van. Bijvoorbeeld, dat het leven van een freelance modejournalist NOOIT stil staat.

Volgend jaar wil ik het liefst toch nog een master doen. Ik wilde eerst naar Utrecht voor een master New Media, maar die was mij toch net iets teveel de sociale kant op. Toen vond ik New Media aan de UvA, maar toen ik me daar vorige week wilde inschrijven moest ik een diploma van een engels toets hebben en die heb ik niet. Ik had er natuurlijk nog verder achteraan kunnen gaan (inschrijven moet voor 1 april) maar toch lijkt New Media me ook weer niet helemaal mijn Master. Afgelopen zondag vond ik toen een master in Leiden, een specialisatie van Taalbeheersing (onder deel Nederlandse Taal & Cultuur) het programma heet 'De sturende kracht van taal'. Je kunt er alle kanten mee op, journalistiek, PR, maar ook bij de overheid kun je terecht. De master lijkt ook nog eens op mijn eigen studie aan te sluiten, dus dat is helemaal mooi. En Leiden.. dan hoef ik ook geen honderden euro's per maand te betalen aan reizen (krijg waarschijnlijk geen OV meer omdat je maar een bepaald bedrag per jaar mag verdienen en aangezien ik nu fulltime werk zal dat erg krap gaan worden!).

Ik heb helaas nog geen bericht terug gehad van de universiteit. Heb meerdere malen geprobeerd contact op te nemen, maar geen gehoor. Gistermiddag kreeg ik een berichtje dat de vrouw die ik probeerde te bereiken langdurig ziek is en mijn vraag is doorgestuurd. Hoop dus dat ik volgende week eindelijk antwoord heb. Want zo'n open toekomst kan best spannend zijn, maar soms wil je ook gewoon weten waar je aan toe bent. Althans, ik word daar best gelukkig van. Ik hou van plannen!

I'll keep you posted!

Liefs,

9 opmerkingen:

 1. Klinkt als een interessante master! Hopelijk krijg je snel bericht terug van de universiteit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat je heel goed bezig bent! Denk dat je al veel verder bent dan vorig jaar hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat een jaartje er even tussenuit zijn op schoolgebied veel kan doen, als persoon groei je dan sowieso! Ik hoop dat je de master kan doen.
  Heb toch wel het gevoel dat het bij ons in België op een andere manier gaat. meestal begin je in een richting, doe je daar je bachelor en sluit de master er netjes op aan. Stel dat je achteraf nog een andere master kan doen, gebeurt dit vaak met een schakelprogramma dat je volgt. Maar ik denk niet dat je bij ons echt de 'toestemming' moet vragen, volgens mij mag je - mits een bachelor natuurlijk - bijna alle masters doen. Je moet natuurlijk niet na een opleiding Grafische een master in journalistiek gaan halen of zo, maar je begrijpt wel wat ik bedoel e ;) (hoop ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om te zien hoe Nathalie, jij en ik na een tussenjaar weer zoveel studiezin hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed!

  @Girl Abroad: dat heb ik ook gehad, en ik ben eigenlijk maar een half jaar echt weg geweest van studie (wel heel jaar van Rechten).

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie plannen en leuk dat je misschien naar Leiden komt, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toekomst iets wat nooit zeker is, en altijd kan veranderen. Maar je plannen voor de toekomst klinken goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Soms hebben dingen gewoon meer tijd nodig... en ik vind het goed dat jij die tijd neemt.. veel mensen nemen overhaaste beslissingen en kiezen dan omdat het 'moet'. Jij verdiept je eerst, laat de tijd z'n werk doen..geniet ondertussen van het leven en vind vanzelf wel iets wat bij je past... knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Spannend nog dus, maar ben benieuwd hoe het afloopt! :)

  BeantwoordenVerwijderen