zaterdag 30 oktober 2010

The French Dummie

Photobucket

Hoewel ik zes jaar franse lessen heb gevolgd op school, ik mijn examen met een acht haalde en dat slechts drieenhalf jaar geleden is, spreek ik echt maar tien woorden Frans.

Je m'appelle Annemerel, je suis vingt-et-un ans, je suis serveuse et réceptionniste dans un hôtel et je t'aime faire du shopping et manger. C'est tout!

Oh en: Voulez-vous couchez avec-moi? Ce soir? 

Het zal me niet verbazen als er zelfs in deze simpele zinnetjes 100000 fouten zitten. 

Maar dan ga ik maandag naar Parijs en dan wil ik gewoon lekker kunnen winkelen en eten en niet met handen en voeten hoeven praten. Dus ik kocht gister Frans voor Dummies op reis, niet omdat ik dacht dat ik in drie dagen met dit boekje vloeiend Frans zou leren spreken, maar meer omdat ik toch wat woorden wil weten (en weer herinneren) om niet helemaal als een simpel blond geitje over te komen. 

Ooit leer ik vloeiend Frans, dat weet ik zeker. Of dat bij de nonnen in Vught zal gebeuren, tijdens een taalcursus in Parijs of met een stomme avondcursus, I don't care, voor mijn 25ste spreek ik Frans en daar mag je me aan houden.

Nu eerst maandag naar Parijs met de paar woorden die ik ken. Ik kijk nog een keertje Sex and the City met Franse ondertiteling, lees een oude Franse Elle en Vogue, en leg mijn Frans voor Dummies boekje onder mijn hoofdkussen. Op hoop van zegen!

Je vais reussir, tout simplement parce que je refuse de perdre!
(Ik zal slagen, simpelweg omdat ik weiger te falen!)

Liefs,

19 opmerkingen:

 1. In dat opzicht heb ik geluk dat m'n vriendje als één van z'n moedertalen frans heeft, die slaat zich overal met gemak door! Ik heb er ook super veel zin in! Heel veel succes met de franse woordjes, en super veel plezier in Parijs! Wie weet botsen we nog tegen elkaar op hihi. Neee, Parijs is veel te groot haha, zou echt wel HEEL toevallig zijn! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend je zin in het frans! " ik hou van je door eten en shoppen " ( ik ben zelf frans en vind het altijd zo mooi om te zien hoe andere frans praten of schrijven ) Maar meid, heel veel plezier in parijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beetje oefenen nog ;)

  Je m'appelle Annemerel, je suis (j'ai!!!) vingt-et-un ans, je suis serveuse et réceptionniste dans un hôtel et je t'aime (j'aime, je t'aime = ik hou van je) faire du shopping et manger. C'est tout!

  Oh en: Voulez-vous couchez (coucher, hele ww) avec- (zonder streepje) moi? Ce soir?

  Voilà :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee joh ik zei eens toen mijn zusje zei 'je parle français' 'uhhh even denken hoor... Je aussi!' met zo'n triomfantelijke glimlach van zie je wel haha #fail. Maar geniet van Parijs zeg! Ik wil ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, Frans is ook zo'n mooie taal. Alleen wanneer je het gaat leren dan wordt het echt een drama (bij mij in ieder geval).

  & Daarnaast ik vergat alle woordjes & grammatica die ik ooit heb geleerd al in een maand, dus bij jou valt het nog reuze mee :$

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Frans hmm ooit geleerd maar heel snel weer vergeten!Succes met het leren en veel plezier in Frankrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maar probeer je in geval van nood echt niet op je Engels te beroepen, want dat spreken ze daar dus echt. niet. Wij wilden een burger zonder kaas bestellen en zelfs het simpele 'no cheese' was al abracadabra. :O

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ik wil ook nog zo graag frans leren. Zucht, al die dingen die ik nog wil. Heel veel plezier alvast! Ik kijk uit naar je verhalen en foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zit nu op 3 Atheneum, Frans is een van mijn favoriete vakken en ga het ook kiezen. Ik wil het wel goed houden als ik van school af ben, en het liefst het ook vloeiend spreken, het is zo'n leuke en mooie taal!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Frans is zo'n mooie taal! Lijkt me ook fijn om het vloeiend te spreken. Verstaan lukt me soms nog wel, maar wat praten ze allejezus snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Veel plezier! Heeel herkenbaar dat over Frans spreken.. ooit kon ik het. Nu is daar niks meer van over. Helaas. Die taal is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hhahah het is trouwens j'ai vingt et un ans! ahah dat is zo'n fout die je zo ontzettend snel vergeet!! Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb gelukkig het geluk dat ik in het mooie frankrijk woon! :) Waarom ga je niet een halfjaartje in frankrijk frans studeren? Dan spreek je 't zo! (En 't is hier ontzettend mooi :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben vorig jaar begonnen aan een minor Frans (met Taal & Communicatie) en dat is me heel vies tegen gevallen! Nu heb ik ook geen Frans 1,2 gehad én was het óók 3 jaar geleden dat ik uberhaupt Frans 1 had, maar toch... Ik denk dat je er moet wonen om het echt te leren. Maar een beginnetje is natuurlijk nooit weg.

  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk! Ik hoop ook dat ik ooit de kracht heb om mijn talen wat bij te houden! Ik had vorig jaar een jaartje spaans, heb twee jaar duits gehad en 8 jaar frans maar binnen een paar jaartjes weet ik daar niets meer van...

  BeantwoordenVerwijderen