dinsdag 25 mei 2010

Thesis-breaks, History exams & Backyard hockey


De eerste versie van mijn scriptie 2.0 is een feit. 10011 woorden in compleet nieuwe zinnen, alinea's, paragrafen en hoofdstukken zijn geschreven. Scriptie 1.0 diende eigenlijk alleen maar als kleine inspiratie. Ik vind het echt onwijs spannend om dit volgende week maandag in te moeten leveren. Op mijn vorige scriptie heb ik een aantal malen commentaar gehad, dus dan weet je wel iets (tenminste, dat dacht ik.. was ook verkeerd gedacht, maar goed het is toch anders..). Nu heb ik mijn scriptie verstuurd naar studievriendinnetje Linda (met wie ik samen het Twitteronderzoek doe) en Nathalie (die momenteel in d'r eentje door de VS reist en die jullie misschien wel kennen van 'The Book & Food Project').

Goed, nu heb ik dus eventjes twee dagen scriptiepauze. Betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niks meer aan mijn studie aan het doen ben. Donderdag heb ik een lastig tentamen en het goede gevoel erover moet nog arriveren. Ik heb alle colleges bijgewoond, netjes aantekeningen gemaakt (en geleerd), heb super goede aantekeningen van een medestudent gekregen en de stof 1x goed doorgelezen, maar gisteravond werd ik toch wel heel erg zenuwachtig. Vanmorgen dus maar besloten om de gehele stof nog een keer door te lezen. Drama, want het is nogal wat. Het makkelijkste gedeelte heb ik nu in acht uren met slechts een enkel kwartiertje pauze gelezen. Vanavond nog een paar keer de aantekeningen doorlezen, morgen het moeilijke gedeelte (save the best for the last laten we maar zeggen) en dan hoop ik er donderdag toch klaar voor te zijn.

En ja lieve lezers, jullie zien het goed.. in dat ene kwartiertje pauze dat ik vandaag had, heb ik met mijn zusje in ons postzegeltuintje gehockeyd. Mijn zusje is sinds een weekje lid van een hockeyclub, maar ja zonder enige ervaring en zonder uitzonderlijk talent is het toch best lastig om als vijftienjarig meisje met hockey te beginnen. Nu oefenen we dus. Niet dat ik haar wat kan leren, ik heb zelf ook nooit gehockeyd en bij mij ontbreekt het hockeytalent en balgevoel ook. Maar ik kan de bal aanspelen en haar ballen stoppen. Tegelijkertijd was het voor mij heerlijk vijftienminuutjes mijn agressie van me afslaan. Lang achterelkaar leren gaat me namelijk ook niet in de koude kleren zitten :)

Liefs,
Annemerel

Follow my blog with bloglovin

7 opmerkingen:

 1. Leuke bezigheid in je pauze. Succes met je scripties!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoop dat je scriptie nu wel goed is. leuke kleur nagellak btw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha die tweede foto is leuk. En je hebt mooie nagels!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke kleur nagellak heb je op! Mooie nagels ook trouwens!
  Wat knap van je dat je zo lang achter elkaar hebt gelezen, ik doe het je niet na! Raak je niet afgeleid door je mobiele telefoon (aangezien die op je boek ligt?)? Ik zou namelijk stiekem meer bezig zijn met spelletjes op mijn mobiel en smsen dan met lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik duim voor je voor heel goed commentaar op je scriptie. Succes met je tentamen alvast!
  En heel leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met je scriptie!! Het gaat vast goedkomen, zoveel tijd je er aan hebt besteed!

  En is dat een spoorrailtje dat door de tuin loopt of heb ik het mis?

  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee,

  waar is heb je die kleur nagellak gekocht die zoek ik al tijden! superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen