zaterdag 23 april 2011

21Days: TWO

Dag twee is ook een feit, nu nog maar negentien te gaan.. het einde komt in zicht ;-). Hoe ik wakker werd? Verbazend wekkend opgewekt. Ik weet niet of dat nu al komt door de detoxverschijnselen, maar ik kan er mee leven hoor !!

's Ochtends heb ik m'n eten voor de hele dag bij elkaar moeten zoeken, omdat ik 's middags even bij mijn ouders langs moest voor wat administratie (al m'n post komt nog steeds op m'n oude adres) en daarna moest ik gelijk naar m'n werk. De salade die ik maakte was echt de beste ooit. Ik weet niet wat ik nu precies anders heb gedaan (geen dressing?) maar echt het was genieten. Als snack nam ik vandaag glutenvrije crackers en dat was ook al zo lekker! Ik weet niet of het nu heel erg gezond is of dat het alleen maar lege calorieen zijn (er zaten 250 calorieën in het pakje en na een uur had ik alweer honger..) maar het maakt me niet zo veel uit, want het bevatte geen dingen die ik absoluut niet mag en ik mag al niet zo veel ;-)

Het moeilijkste van gisteren? Werken. Borden met vis en vlees serveren, hel! Het hele hotel rook naar heerlijk eten en als ik buiten kwam rook ik de barbecue's van de mensen in de wijk.. Ik werd er wel een beetje verdrietig van hoor. Dan zeg je misschien, dan leg je toch gewoon groente sticks op de barbecue? Nou ook dat kan niet, want het zou speciale stoffen opwekken waar ik eigenlijk helemaal niks van wil weten!

Maar feit is, ik heb het overleefd zonder al te veel honger!

Wat ik gisteren gegeten heb:
8.30u Citroenwater
9.00u Smoothie amandelmelk, spinazie, banaan & passievrucht
11.30u Handje amandelen en hazelnoten
13.15u Best Salad Ever
15.00u Glutenvrije crackers
17.30u Pad Thai Noodles
20.30u Raw Food Bar Gingerbread
22.00u Handje amandelen, hazelnoot en cranberries
24.00u Appel

Oh.. en over dat dit misschien een beetje te weinig zou zijn.. Het is inderdaad niet heel erg veel, maar het bevat twee keer zo veel calorieën als een gemiddeld Sonja Bakker dagmenu, daar let ik wel op.. want ik wil geen kilo's af gaan vallen, anders dan wordt het net een crash dieet en dan kan ik nooit meer normaal eten zonder tien kilo aan te komen.

De Recepten:

Photobucket
Banaan, Spinazie, Passievrucht & Amandelsmoothie
Benodigdheden:
100ml amandelmalk
1 banaan
1 passievrucht
grote hand met (gewassen) spinazie

Mix de ingredienten in de blender et voila, je eigen groene monster!



Photobucket
Best Salad Ever
Benodigdheden:
Kappertjes
Olijven
Roma tomaatjes
Rode ui
Champignons
Avocado
Basilicum
Spinazie
Rucola
Veldsla
Olijfolie

Bak de champignons eventjes aan in de pan en mix daarna met de overige ingrediënten. De salade is overigens het lekkerst als 'ie koud geserveerd wordt, dus eventjes twee uurtjes in de koelkast.

Liefs,

9 opmerkingen:

  1. Ik ben super blij met al deze recepten, kan ik zelf ook heel veel mee! Je houdt het al twee dagen heel goed vol, en dat vind ik eerlijk waar echt al heel knap!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het tot nu toe echt niet slecht klinken. Maar over die calorieën (sorry) het is toch niet zo dat je maar een bepaald aantal calorieën mag? Het gaat er toch om dat je bepaalde voeding wel en andere juist niet eet? Als je dan erge honger hebt mag je toch best wat meer eten (zolang je de juiste dingen kiest)of is dat niet zo? Ik bedoel je werkt hard, sport en bent denk ik ook nog redelijk lang. Niet vervelend bedoelt, ik vind het hartstikke gaaf dat je het probeert maar vroeg het me even af ik ken dit specifieke dieet nl. niet. Erg leuk om te lezen dit allemaal en veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vind de recepten er heerlijk uitzien, ga er zeker wat van je overnemen! Fijn dat je ze hier met ons deelt :) Hoop trouwens wel dat je meer gaat eten meis, met jouw drukke leven heb je dat echt nodig! Zodra je honger hebt, is dat gewoon een teken dat je lichaam meer voeding nodig heeft. Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ook lekker:
    salade met veldsla, witlof, advocado, watermeloen, rode ui en citroensap
    in her originele recept zit ook feta, maar die kun je gewoon weglaten! denk dat het ook heel lekker is met bijvoorbeel pompoenpitjes er doorheen!
    ik heb het gister gegeten en het was echt zo jummie!
    http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/watermelon-feta-and-avocado-salad

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig dat je de recepten met ons wilt delen. Krijg hier zoveel inspiratie van. En dat terwijl ik niet graag in de keuken sta!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gek, zo'n groen drankje op de vroege ochtend!
    Je salade ziet er heerlijk uit...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die salade lijkt mij echt heerlijk! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammie ziet er lekker uit, maar het lijkt toch wel een hongerdieet. Ik kan mij niet voorstellen dat je dat nog dagen moet volhouden zonder niet om te vallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. zijn dat NAKD bars? I love those too! zijn trouwens ook heel makkelijk zelf te maken, maar bij wat minder tijd is kopen wel een betere uitkomst.

    grappig dat dit een 'hongerdieet' genoemd wordt. deze cleanse is sowieso al niet bedoelt om af te vallen, en bij mij gebeurde dat ook niet. als je er maar op let genoeg binnen te krijgen en dan binnen de richtlijnen. er staat namelijk nergens hoeveel/weinig je zou moeten eten.

    zelfs met 1 dag per week juice fasten (tijdens de cleanse) viel ik niet af!

    BeantwoordenVerwijderen