zondag 30 mei 2010

Just more whining about my thesis

Mijn lieve studievriendinnetje Nathalie (http://www.booksandfoodproject.com) zat afgelopen donderdag tien uur in de trein naar Montreal en heeft haar tijd iets te nuttig besteed. Ze heeft mijn scriptie 'nagekeken' en iedere (stomme) fout van mij aangestipt. En serieus, dat heeft ze goed gedaan, maar toen ik het nagekeken bestand opende viel ik toch wel zowat van mijn stoeltje, want halleluja, wat is Nathalie slim en wat lijk ik ineens oliedom. Gelukkig is Nathalie wel zo lief geweest om ook de goede puntjes aan te kaarten, zodat ik niet gelijk op de delete knop drukte en met drie flessen wijn de zee in ben gelopen, maar toch, het meeste was toch wel kritiek.

De afgelopen twee dagen ben ik dus weer heerlijk met mijn scriptie in de weer geweest. De tijd begint nu echt te dringen, dinsdagochtend moet ik hem toch echt loslaten. Ik weet dat het geen goede instelling is, maar ik heb zo'n gevoel dat het ook dit keer niet gelukt is. Ik zie zelf ook wel dat dit niet het meest briljante stuk uit de pragma-dialectische geschiedenis is. Maar ik hoop dat het goed genoeg is. Ik heb altijd alles netjes op tijd gehaald, heb slechts twee (!) tentamens in drie jaar hoeven herkansen (en dat was in mijn eerste jaar). Dan loop ik toch zeker geen studievertraging op door mijn scriptie? Dat mag ik toch zeker niet zomaar laten gebeuren?

Als het wel zo is, dan heb ik daar vrede mee. Ik wil er eigenlijk liever niet aan denken, maar ik kan er weinig aan doen. Mijn scriptiebegeleidster zal mijn scriptie heus niet voor niets onvoldoende beoordelen. Dan moet ik het volgend jaar gewoon over doen. Dan maar geen jaartje vrijheid, dan maar gewoon door gaan. 

Maar daar wil ik eigenlijk nog niet aan denken. Ik ga het gewoon halen, want ik heb nog 1,5 dag en in anderhalve dag kan ik heus wel bergen verzetten.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog with bloglovin

19 opmerkingen:

 1. Goed zo, that's the spirit! (Dat laatste dus :P) Je doet gewoon wat je eraan kunt doen, en als dat niet genoeg is voor een zes, dan is dat natuurlijk heel lullig, maar dan weet je in ieder geval dat je er alles aan hebt gedaan.

  Als je je scriptie haalt, weet je dan al wat je volgend jaar gaat doen eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super dat zij het voor je heeft nagekeken! dan kan je het gewoon verbeteren en als je m straks inlevert zal hij vast en zeker voldoende zijn! succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, ik hoop echt voor je dat je het gaat halen! Super lief van Nathalie, hopelijk heeft zij alle foutjes al opgemerkt en heeft je docent er niets meer op aan te merken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tuurlijk ga jij het halen! Als je de moed verliest, wordt het niets. En wat lief dat Nathalie je these na heeft gekeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij hebt hier zoveel moeite en tijd in gestoken! Ik kan me niet voorstellen dat het dan uiteindelijk niet voldoende is. Dat zegt denk ik meer over de begeleiding die je hebt gekregen (te weinig, te laat) dan over jouw inzet en intelligentie hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat zij het voor je nagekeken heeft. Een ander ziet toch dingen die je zelf over het hoofd ziet als je ergens zo lang mee bezig bent. Succes met de afronding!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen paniek. Het zal je zeker wel lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel succes, blijf er in geloven, dan komt het zeker goed ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmm, het ziet er inderdaad niet zo aardig uit op de foto. Maar nogmaals, een ander ziet altijd meer dan jij zelf (in mijn eigen scriptie zou ik dezelfde dingen over het hoofd hebben gezien). En de basis was goed, ik denk dat je in het algemeen gewoon wat meer mag laten zien dat je het snapt (een soort van academisch arrogante houding). Je kan het, blijf doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat lief dat ze het helemaal heeft doorgespit!
  En succes met de laatste punten.

  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Good luck, ik duim voor je!! (En ik heb stiekem toch ook wel een beetje vertrouwen in je..)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zet 'm op meis! Ik duim heel hard voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Komt goed!!! You can do it:))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. gelukkig heb je zo'n lieve vriendin die het na kijkt (: good luck!

  BeantwoordenVerwijderen