zaterdag 27 november 2010

A touch of Asia on Fridaynights

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Op vrijdag kookt mijn vader, dat is een traditie en die kunnen we maar beter niet overtreden, want zonder zijn vrijdagavondkookritueel is mijn vader mijn vader niet. Meestal wokt hij wat lekkers bij elkaar en gister was ik degene die de ingrediënten voor de wok bij elkaar had gezocht.

We aten eiermie, met peultjes, bosui, champignons, prei, tauge, garnaaltjes en een teriyaki saus en ondanks dat mijn smaak vrijwel volledig is opgedoekt door die gekke verkoudheid, smaakte het toch wel erg goed. En het is zo makkelijk!

De noedels koken volgens de aanwijzing op de verpakking, garnaaltjes kruiden en samen met de champignons, peultjes, bosuitjes, prei en tauge op hoog vuur verwarmen met wokolie en de teriyaki saus. Et voilà :)

Enige moeilijkheidsgraad is dat je moet zorgen dat je garnalen niet verschrompelen, dus je moet vooral niet te lang verwarmen. Oh en de groenten en garnaaltjes door de eiermie krijgen is ook nog niet zo makkelijk, maar dan serveer je het gewoon los en dan laat je iedereen gewoon zelf uitzoeken hoe ze de mie en de groenten en garnaaltjes mixen, toch?

Smaakt trouwens het lekkerst als het met stokjes gegeten wordt!

Liefs,

8 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit!
    Trouwens een compliment voor je foto's! Je hebt altijd zulke mooie foto's bij je posts! :-)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm!! Lekker zeg, ik lust gewoon alle ingredienten! Vraagje: wat voor garnalen hebben jullie gebruikt en waarmee zijn ze gekruid?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Garnalen zijn tijgergarnaaltjes uit de diepvries en we hebben ze gekruid met peper en zout, om ze wat meer smaak te geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik lust veel vis maar geen garnalen. Voor de rest ziet het er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke traditie.. Ga ik ook maar eens voorstellen aan mijn vati

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk dat je vader dan altijd kookt :) Wokken is heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen