woensdag 3 november 2010

Breaking Routines, making new ones..

Photobucket

Jaren at ik iedere ochtend een meergranenbroodje met een kopje thee. Soms wat scrambled eggs on the side, maar nooit echt iets spannends.

Maar sinds twee maanden heb ik een yoghurtverslaving en zo'n twee weken geleden bedacht ik me dat ik door die yoghurt ook wel eens wat vezels kon gooien zodat ik het niet alleen meer als toetje, maar ook gelegitimeerd als ontbijt. En zo geschiedde..

Ik eet boerenyoghurt van de zuivelhoeve, met vruchtjes onderin. Muesli haal ik bij de Vegetarische Slager, want daar hebben ze hele lekkere met gojibessen, een soort van gepofte granen (het lijkt wel popcorn), cornflakes en zonnebloempitjes  van Renee Voltaire. En dat in combinatie met een heerlijk kopje thee, is heaven on earth en echt een aanrader.

(En het allerleukste, mijn moeder kocht afgelopen weekend een prachtig mueslibakje wat perfect bij mijn theemok past.. welk ochtendhumeur zou hier nou niet als sneeuw voor de zon door verdwijnen?)

Liefs,

12 opmerkingen:

 1. lekker ontbijtje!

  ik eet al jaren yoghurt als ontbijt. heb ook eens zo'n onderzoek gelezen over yoghurt. Een groep mensen at elke dag yoghurt en de andere groep niet. De eerste groep viel gemakkelijker af of zoiets. In ieder geval, ik blijf fijn yoghurt eten :) geeft me een voldaan gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yoghurt als ontbijt is ook echt heerlijk! Ik eet ze altijd met cruesli en als ze er zijn blauwe bessen / aardbeien en witte druiven. En ook altijd met krentjes ;) Lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, heb het ook een tijd gedaan, maar aangezien ik nooit brood at, ook niet 's middags vond ik dan maar dat ik dat 's ochtends moest doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mm yoghurt, jammie! We hebben het alleen nooit in huis :( Ik eet nu meestal 1 boterhammetje met een kopje koffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet alleen lekker, maar ook heel gezond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar de muesli/cruesli (ik weet nooit wat wat is..) van Quacker uit een wit pakje, die is ook heel heel erg lekker. Met stukjes aardbei en in de andere zitten stukjes chocola en kleine stukjes koffiekoek. Die moet je ook eens proberen, want daar raak je dus echt aan verslaaft! xx.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik at eerst ook altijd cruesli/muesli bij het ontbijt totdat ik erachter kwam hoeveel suikers en calorieen erin zaten. Nu houd ik het bij optimel kwark of biologisch yoghurt met lijnzaadjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heet elke morgen een kaal schaalte yoghurt is het enige ook wat ik smorgens lekker vindt! veel mensen vinden dat juist niet lekker, maar ieder zijn ding toch?:)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeej, Blond! En wat betreft yoghurt: volgens The truth about food (ja, ik lees 'm ook!) is een calciumrijk dieet heel goed voor je en kom je er niet van aan. Mooi meegenomen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat klinkt als een lekker ontbijtje! Leuk servies ook trouwens. Ik denk dat ik ook maar eens yoghurt met muesli ga proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen