zaterdag 30 april 2011

21Days: NINE

Om maar eens lekker positief te beginnen.. Ik heb dus echt wel veel meer energie. Sta ik normaal half tien / tien uur half slaapwandelend op, nu is dat zo'n twee uur eerder en de slaapwandelfase is beduidend korter dan voorheen. Nu denken jullie vast ja hallo wie staat er dan ook om tien uur op? Maar als je pas na twee uur 's nachts je bed in duikt is dat heus zo gek nog niet!

Ik loop ook ineens het ene na het andere record op de 5K, waar komt al die energie ineens vandaan joh?

Verder is die fijne periode van de maand nog steeds niet aangebroken, maar ik heb al wel minstens vier dagen alle PMS verschijnselen. Chocola bijvoorbeeld, krijg ik de hele dag niet uit m'n hoofd. Heb gelukkig super lekkere Raw Chocolate gevonden bij EkoPlaza, Lovechock! Het verschil tussen gewone chocolade en 'rauwe chocolade' is dat Raw Chocolate niet op een hogere temperatuur dan 49 graden verhit is, waardoor de goede bestanddelen van chocolade (zoals de antioxidanten en de stofjes die het verliefde gevoel op wekken) veel meer aanwezig zijn. Ook is de Lovechock lactosevrij en gezoet met natuurlijke suikers met een lage glycemische index (waardoor je bloedsuikerspiegel niet snel veel zal stijgen). Ander verschil met gewone chocolade, het is bloody expensive! Niet voor dagelijks genot bedoeld dus.

Wat ik gegeten heb?
8.30u Citroensap
9.00u Aardbei/Spinazie smoothie
12.00u Soja yoghurt / Boekweit Granola (Renee Voltaire) / Aardbei / Gojibes & Agave
14.30u Banaan
16.30u Pad Thai Noodles
18.00u Raw Chocolate reep 
20.00u Twee handjes amandelen / pecannoten / paranoten
23.00u Bakje olijven

Photobucket
Aardbei & Spinazie Smoothie
Benodigdheden:
2 handen spinazie
150gr aardbeien
100ml amandelmelk

Blenden maar!

Photobucket
Aardbei Granola
Benodigdheden:
100ml pure sojayoghurt (zonder toevoegingen)
30gr Gojibes
100gr Aardbei
Boekweit Granola (Renee Voltaire)
Agave siroop

Mix & Geniet!

Liefs,

vrijdag 29 april 2011

LOVE: Royal Fairytale


Hoewel mijn hart toch net iets sneller gaat kloppen bij het zien van de ondeugende Prince Harry, zou ik ook heus niet gelijk nee tegen Prince William zeggen, of nu ja gezegd hebben, want een rol als Camilla Parker Bowles zie ik toch niet helemaal zitten.

Ik zat dan ook vanaf kwart over elf vanmorgen met een grote pot thee en m'n lunch alvast binnen handbereik op de bank voor de TV. Ik kreeg al tranen in m'n ogen bij het zien van Kate en d'r jurk die in de auto gepropt werden.

De muziek was prachtig en gaf dat heerlijke Britse Koningshuis filmidee, de jurk was stunning, Kate was prachtig, evenals zusje Pippa en mama Carole. Oh en dat broertje van Kate, James, mag mij ook best wel een verhaaltje voor het slapen  voorlezen (ik googlede hem en verschillende bronnen zeggen dat hij homoseksueel is, iemand die daar het fijne van weet, kan ik gelijk stoppen met dromen zeg maar..).

Harry werd iedere keer precies in beeld gebracht als hij extra Goofy keek (of is dat gewoon zijn enige uitdrukking), oh en dan die vijf seconden waarin William Kate iets gaf wat leek op een knipoog..

Op dit moment heeft de balkonscène nog niet plaatsgevonden.. Ik hoop dat ik die nog meemaken, want ik mag straks naar m'n werk, maar ik vertrouw erop dat die scène ook nog wel tot in den treuren herhaald zal worden..

En hebben jullie ook gekeken? Wat vonden jullie van de jurk? Ook tranen bij jullie?

Liefs,

21Days: EIGHT

Er zit officieel een hele week op en de tweede week is ingegaan. Vandaag de eerste dag samen met mijn vriendje vrij en dat betekent normaal.. eetfeest! Ontbijten met eitje a la Remco met champignons en bieslook, lunchen met Dimsums in de stad en de hele avond in de keuken voor een heerlijke Pasta Carbonara of Steak Tartaar.

Gister was anders. Ik ontbeet met een smoothie gemaakt van aardbeien en basilicum, ik liep m'n record op de 5K, iets meer dan 26 minuten. Toen begon het dilemma, wat zullen we vandaag eens gaan doen waarbij eten niet centraal staat? Het werd spelletjesmiddag.

Maar eerst naar de stad, om spelletjes te kopen en wat 'gezonde' boodschappen bij EKOplaza en de Aziatische supermarkt. Bij de Bijenkorf kochten we Monopoly, Yahtzee en Scrabble en onderweg vonden we nog een zak bananenchips voor mij, gemaakt van banaan, plantaardige olie en zout. Dat ze zeer waarschijnlijk gefrituurd zijn in die plantaardige olie wil ik liever gewoon even niet weten.

Ik verloor met Monopoly (hoewel ik zowel de Leidsestraat en de Kalverstraat had) en het was ook niet mijn scrabble dag, maar de bananenchips waren heerlijk. 's Avonds kookte Remco voor mij Raw Vegan en dat was serieus het lekkerste wat ik in m'n detoxperiode gegeten heb. Ik heb ook gewoon een privéchef nodig!

Wat ik heb gegeten?
9.00u Glas citroensap
9.30u Smoothie Basilicum & Aardbei
13.30u Glutenvrije crackers
14.30u Soja yoghurt met aardbeitjes raw boekweitcrunch, gojibessen en agave
17.00u Bananenchips
20.30u Rijstnoedels met licht gesauteerde groenten

Photobucket
Smoothie Aardbei & Basilicum
Benodigdheden:
150gr aardbeien
125ml amandelmelk
2 handjes basilicum

Blend together & enjoy to the limit!

Photobucket
Rijst noedels met licht gesauteerde groenten
Benodigdheden:
75gr rijstnoodles
Paddestoelenmix
Peultjes
Rode ui
Taugé
Misopasta
Sesamzaadjes

Kook een pannetje water voor de rijstnoedels, als het water kookt laat je de rijstnoodles in vijf minuten koken totdat ze de juiste bite hebben (dat proef je!). Giet de rijstnoedels af en voeg een beetje misopasta toe en breng noodles op smaak (de noodles krijgen nu een fijne soja-achtige smaak). Snij de paddestoelen, peultjes en rode ui, bak licht aan in olijfolie, voeg als laatst ook de taugé en sesamzaadjes erbij. Serveer noedels en groenten samen en you have yourself a very delicious semi-raw vegan dish!

Liefs,

donderdag 28 april 2011

ADVERTORIAL: WE on Tour met Krystl!

Photobucket

Weet je wat ik zo leuk vind aan WE? Het ziet er allemaal zo 'clean' uit en het is tegelijkertijd vaak ook nog best wel een beetje stoer. Daarnaast is de pasvorm perfect voor de doorsnee Hollandse Vrouw, iets wat bij een.. ik noem een ZARA, nog wel eens tegen wil vallen (Mijn Hollandse heupen, in combinatie met mijn bescheiden voorgevel en toch ook wel weer lange lichaam... ja dat kennen ze in Spanje niet.)

WE Fashion gaat On Tour! Samen met Nederlandse Singer/Songwriter Krystl. Toen ik dat hoorde dacht ik.. Ok leuk, maar wie is dat? Ik kijk al jaren geen muziekprogramma's meer en ik prefereer een fijn CDtje nog altijd boven de radio in de auto. Maar toen ik eventjes op Youtube ging zoeken had ik echt zo'n EUREKA momentje. Gister zat ik in de auto toevallig eventjes naar de radio te luisteren en toen hoorde ik een leuk nummer, geen idee wie het was, was niet in staat om m'n telefoon erbij te pakken en Shazam te raadplegen, dus het was gewoon een kwestie van jammer, dacht ik. Maar wat blijkt nu, de zangeres van het vrolijke nummer is de Nederlandse Krystl!


En WE en Krystl gaan dus op tour! Op 6 mei zijn ze in Antwerpen, 17 mei doen ze Amsterdam aan en op 24 mei zijn ze in Hamburg! Daarnaast zal Krystl op 21 mei in de WE Store in Amsterdam een exclusief optreden weggeven en op 26 mei in Antwerpen en op 28 mei in Hamburg. Gedurende de actieperiode ontvangen alle klanten bij besteding van minimaal vijftig euro het speciale Krystl-WE album, daarnaast maakt iedereen kans op een huiskamerconcert door Krystl! Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.wefashion.com

Liefs,

21Days: SEVEN

Detoxen is psychisch best zwaar, fysiek valt het allemaal best wel mee. Maar moet je iets dat psychisch zwaar is, daarom maar gewoon laten vallen? Moet je als het even moeilijk wordt gewoon maar stoppen en vergeten? Ik denk het niet.

Mijn stukje van gister klonk voor sommige van jullie heel erg negatief en dat was het natuurlijk ook wel, maar dat was al mijn ongenoegen verpakt in een paar honderd woorden. Kijk, wat ik schrijf is 100% de waarheid, ik druk ieder gevoel dat ik heb uit, ongecensureerd. Waarom? Omdat ik een zo natuurgetrouw mogelijke detoxbeleving met jullie wil delen.

En ik denk dat er maar een heel klein percentage van de wereldbevolking in een detox IEDERE dag gelukkig is met zijn of haar beperkte lijst met toegestaan voedsel, toch?

Dag zeven was overigens niet minder makkelijk, maar ik heb de dag toch weer met vlag en wimpel doorstaan. Alhoewel... Ik heb erg weinig rauw gegeten, maar ik KON het gewoon even niet. Ik kon gisteren gewoon eventjes niks groens zien. Volgens mij zit die tijd van de maand er aan te komen, want ik heb nog nooit zo'n behoefte aan chocola gehad (en het wordt ook wel weer eens tijd). Dat zou ook m'n huid verklaren trouwens..

Om toch ook nog even iets positiefs te melden, ik heb al een week lang geen buikpijn meer gehad! Goed, nu nog uitvinden wat de boosdoener is geweest. Ik kan me een pure glutenallergie of intolerantie (of iets met gluten in een hele lichte vorm) eigenlijk niet zo goed voorstellen, ik denk dat het eerder een voedselcombinatie is, zoals gluten en vet, waar ik niet tegen kan. Ik zat namelijk laatst is te denken, bij m'n moeder kan ik prima pasta eten, ergens anders krijg ik vaak buikpijn. Wat is het verschil? Mijn moeder gebruikt heel weinig vet.

Goed, voordat ik daar achter ben zijn we waarschijnlijk alweer een paar jaar verder!

Wat ik gisteren gegeten heb?
8.30u Glas citroensap
9.30u Smoothie frozen mango / amandelmelk / passievrucht / blauwe bessen
11.30u Rijstcrackers
12.30u Glutenvrij brood met olijfolie
15.00u Banaan
17.00u Rijstcrackers
19.00u Pad Thai Noodles
21.00u Gojibessen
22.00u Rijstcrackers
24.00u 2 waterijsjes met puur fruit sap zonder toegevoegde stoffen

JUP, ik heb gisteren de rijstcrackers ontdekt!

Photobucket
Mango, Passievrucht & Bosbes Smoothie
Benodigdheden:
100 gram frozen Mango
1 Passievrucht
100 gram bosbessen
100ml Amandelmelk

Blenden en ik beloof je, dit is de lekkerste smoothie die ik deze week gemaakt heb!

Photobucket
Pad Thai Noodles (Easy & Not so Raw)
Benodigdheden:
100 gram Pad Thai Noodles
1/2 zak Thaise wokgroenten
Glutenvrije, Suikervrije, Dierlijkeproductenvrije Shoyu

Kook noodles in een pan met kokend water (van het vuur) in 20 minuten gaar, wok de groenten, mix, breng op smaak met Shoyu en u heeft uzelf één van de makkelijkste, toch lekkerste noodles!

(Ik beloof dat ik snel weer echt leuke stukjes ga schrijven, ik moet alleen nog eventjes de tijd vinden! Excuses voor de mensen die deze stukjes helemaal niks aan vinden, ik vind het leuk om mijn detox op deze manier (deels voor mezelf) te documenteren!)

Liefs,

woensdag 27 april 2011

ADVERTORIAL: Become A Model

Photobucket

Weten jullie wat mijn eerste merkencrush was? O'neill! Ik was een jaar of negen en alle 'coole' en 'oudere' meisjes droegen allemaal O'neill. Ik was zo'n O'neill fan dat ik voor m'n tiende verjaardag alleen maar kleding van O'neill vroeg. Ik moet erbij zeggen dat dat ook meteen de laatste verjaardag was waarop ik kleding vroeg, kun je nagaan hoe groot mijn verlangen naar O'neill was. Twaalf jaar na dato is O'neill wat mij betreft nog steeds het leukste  watersportmerk wat er bestaat!

O'neill organiseert deze zomer een modellenwedstrijd in Ibiza! En niet zomaar één, nee het is een One Way Runway waar je voor het oog van de jury vanaf mag springen, want duiken kan met de nieuwe O'neill bikini's! Dankzij het gebruik van nanovezels die vele malen beter aan de huid blijven kleven dan bijvoorbeeld standaard lycra! Door van de One Way Runway te springen maak jij kans om het nieuwe gezicht van O'neill te worden!

Toevallig in juni op Ibiza, of ook benieuwd naar de nieuwe Superkini's van O'neill? Klik hier ! Oh en mijn zoektocht naar de bikini op de poster op facebook gaat vanaf NU van start!!!!!


Liefs,

21Days: SIX

Als ik heel eerlijk ben, begin ik het eigenlijk wel een beetje zat te worden hoor. Kijk er zijn genoeg vervangers voor chocola, die salades zijn heel erg lekker, dat glutenvrije brood met olijfolie is ook erg goed te doen, maar ik mis gewoon het normaal eten.

Ik mis gewoon het bakken van een eitje als ik daar trek in heb, ik mis mijn caesardressing van de Albert Heijn, ik mis het eten van gebakjes, ik mis het 'gezellige eten'. Een ding is heel erg duidelijk, ik zal dit dus echt NIET de rest van mijn leven doen.

Met m'n huid gaat het ook niet bepaald beter, eerlijk gezegd gaat het best wel slecht. Ik zit onder de mee-eters en m'n gezicht is zo gevoelig, het is branderig en trekkerig en op sommige plekken is het ook vrij rood. Detoxverschijnselen? Ik weet het niet.. Ik denk alleen maar, hou vol, hou vol!

Wat ik gegeten heb:
8.00u Citroenwater
8.30u Smoothie Mango/Banaan
10.00u Vier rijstwafels
12.00u Quinoa Risotto
13.30u Frozen Strawberries
15.00u Glutenvrije crackers
18.00u Salade met glutenvrij brood met olijfolie
22.00u Rawfoodbar Pecan
Photobucket
Quinoa Risotto
Benodigdheden:
Handje quinoa
Spinazie
Rode Ui
Champignons
Peper
Zout
Olijfolie

Fruit de rode ui in een beetje olijfolie in een pan. Gooi na twee minuten de quinoa erbij en gooi er ongeveer 150ml water bij. Roer in de pan, zorg dat de quinoa niet aan de bodem vast gaat kleven. Bak de champignons eventjes aan en roer door de quinoa, meng ook de spinazie door de quinoa (deze slinkt vanzelf, hoef je niet eerst te laten slinken), breng op smaak met peper en zout en kook net zo lang door totdat quinoa de bite van een rijstkorrel heeft en het water verdampt is (als je meer water nodig hebt, gewoon toevoegen!)

Photobucket
Frozen Strawberries
Benodigdheden:
Bevroren aardbeien

Dit is het simpelste recept, maar tegelijkertijd een van de lekkerste recepten OOIT. Frozen Strawberries in de blender, zet de blender op de krachtigste stand en blend blend blend! Het puurste aardbeienijs ooit!

Liefs,

dinsdag 26 april 2011

21Days: FIVE

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, gister was verschrikkelijk, in alle opzichten.

Ik werd wakker met mind-numbing koppijn, echt zo'n band om je hoofd die steeds strakker werd aangetrokken zeg maar. Ver-schrik-kelijk. Wat ik normaal doe als ik dat 's ochtends heb, 600 gram roze happy pil, beter bekend als ibuprofen. Wat ik gisteren deed? Vijf kilometer hardlopen.

En ik moet zeggen dat zweten hielp wel enigszins, ik was het eigenlijk zo goed als kwijt, helaas niet voor lang, natuurlijk.

Om 13.00u moest ik werken en het was zo mogelijk nog drukker dan eerste paasdag, wat zeg ik, we zaten he-le-maal vol. En dat is natuurlijk super goed, gezellig, leuk, top en ieder ander superlatief, maar als de zon dan ook nog eens heel erg fel schijnt dan is die drukte nou niet bepaald bevorderlijk voor de hoofdpijn die nog ergens in mijn hoofd aanwezig is.

Dus het ging steeds een beetje slechter, tot het moment dat ik ineens heel erg emotioneel werd, m'n tas pakte en er vandoor ging. Het was toen ongeveer 18.00u. Ik reed snel naar huis en ik had de deur nog niet open of er kwam een stortvloed van drama naar boven, misselijkheid zeg maar. Ik zal jullie de walgelijke details besparen, maar het komt er op neer dat de pijn er aan alle kanten uit kwam. Ik ben in bed gaan liggen, heb m'n hoofd onder een kussen gelegd (onze gordijnen verduisteren dus niet en als ik migraine heb kan ik geen licht verdragen) en ik ben na een half uurtje in slaap gevallen.

Nog een paar keer heb ik de WC mogen bezoeken, maar vanmorgen om half acht was het klaar. Nergens meer last van! Dat is het mooie van migraine, tenminste, mijn migraine. Ik weet dat ik na een nachtje slaap alles kwijt ben.

Of die hoofdpijn nou een detoxverschijnsel is of dat ik de dag ervoor gewoon teveel inspanning had geleverd, I don't know? Het is wel gebruikelijk met een cleanse/detox dat je klachten eerst nog eventjes verergerd worden voordat ze verdwijnen, maar ik vind het eigenlijk nog te vroeg om dat soort conclusies te trekken.

Wat ik gegeten heb:
9.00u Glas Citroensap
9.30u Smoothie Mango/Banaan
12.30u Pasta met tomaten/basilicum saus
14.00u Chocolade gojibessen
15.30u Amandelen/Hazelnoten/Cranberries
17.30u Best Salad Ever (groot!) en 1 glutenvrije boterham met olijfolie

recept:
Photobucket

Smoothie Mango & Banaan
Benodigdheden:
1 banaan
1 mango
100ml amandelmelk

Blend Blend Blend, Geniet Geniet Geniet!

Liefs,

maandag 25 april 2011

21Days: FOUR

Als je van twaalf uur 's middags tot na middenacht werkt, graag hard loopt en ook nog minimaal één keer per dag wilt bloggen dan vergt dat allemaal wel een strakke planning als je ook nog eens drie gezonde maaltijden wilt bereiden.

Zo maakte ik zaterdag al de pasta die ik gisteren at, schreef ik mijn blog van gisteren zaterdagnacht om half twee nadat ik klaar was met werken (wat ik overigens nu weer doe) en eet ik iedere dag dezelfde salade, bij gebrek aan fantasie, ingrediënten en tijd om wat anders te bedenken (en omdat 'ie gewoon heel erg lekker is natuurlijk).

En met zo'n strakke planning en een klein beetje extra inspanning, kon ik gisteren dus gewoon dat half uurtje hardlopen en kon ik zelfs m'n ouders nog eventjes een paaskusje brengen voordat ik naar m'n werk ging. Ik bedoel maar, alles kan!

Wat ik heb gegeten:
8.30u Citroenwater
9.30u Smoothie Spinazie / Blauwe Bes
11.30u Pasta met tomaten/basilicum saus
15.00u Amandelen/Hazelnoten/Cranberries
17.00u MEGA Best Salad Ever + Drie glutenvrije boterhammen met olijfolie
19.00u Banaan
21.00u Raw Food Bar
23.30u Pakje glutenvrije crackers

Photobucket
Blauwe Bes / Spinazie Smoothie
Benodigdheden:
100ml Amandelmelk
Handje Spinazie
75gr Blauwe Bessen
1 Banaan

Ingredienten in de blender, et voila!

Photobucket
Pasta met tomaten/basilicum saus
Benodigdheden:
100gr glutenvrije pasta (bijvoorbeeld Renee Voltaire Henneppasta)
3 tomaten
Handje basilicum
Peper
Zout
Olijfolie

Wel de tomaten in kokend water (tomaten in kokend water, net zo lang totdat het velletje los laat). Haal daarna het velletje eraf en snij het harde gedeelte uit het midden van de tomaat. Doe de tomaat met wat basilicum, peper, zout en een scheutje olijfolie in de blender en blendblendblend! Kook de pasta, doe de saus er overheen, maak gezellig met een paar blaadjes basilicum, et voila!

Oh! Ik ga snel ook weer over andere dingen dan mijn detoxperikelen schrijven hoor, maar het is zoals jullie gelezen hebben en moment un petit peu hectique ;-). Ik werk vandaag weer de hele dag, maar ik hoop.. hoop dat ik dinsdag wat meer tijd heb!

Liefs,

zondag 24 april 2011

21Days: THREE

Alweer drie dagen verder en ik heb zelfs een beetje het gevoel alsof het allemaal heel erg normaal is dat ik ineens geen vlees en vis meer mag, geen yoghurt, geen eieren, oh.. en geen warme broodjes of pasta di mama..

Het hardlopen gaat wel wat moeizamer, maar ik denk dat dat ook heel goed te maken kan hebben met de weersomstandigheden en het tijdstip dat ik uitkies om hard te lopen (zo tussen 12.00u en 13.00u..), ik kom in ieder geval niet met honger thuis, wat zeg ik.. ik heb eigenlijk al twee dagen geen honger meer. Niet te geloven hoe snel je lichaam went, alhoewel.. als je ook bekijkt hoeveel producten je eet die echt voedzaam zijn bij deze cleanse dan is dat ook wel logisch. Ik bedoel een handje rauwe noten of een bakje chips.. maakt in calorieën niet veel uit maar het eerste vult dus echt VEEL meer.

Eigenlijk heb ik gister niet heel erg veel nieuwe gerechten gegeten, de salade was zo lekker dat ik hem met liefde nog een keer gemaakt heb en de Pad Thai Noodles stonden ook nog netjes in de koelkast, oh en mijn Groene Monster van de vorige dag was ook wel in de smaak gevallen, en bij gebrek aan tijd en fantasie heb ik die dus ook nog maar een keer geproduceerd.

Wel nieuw, Homemade Ice Tea! Soms wordt je al dat water wel een beetje zat hoor en met dat lekkere warme weer is een kopje thee nou ook niet altijd even lekker. Ik hou van Ice Tea, maar dat wordt beschouwd als frisdrank en die staat op de verboden lijst. Maar zelf Ice Tea maken is eigenlijk hartstikke makkelijk en wel zo lekker (en leuk!) en mag WEL!

Of het lichamelijk al iets beter met me gaat? Eerlijk gezegd nog niet echt.. ik ben minder moe (dat zal vast iets met m'n vitamine B super tablet te maken hebben?), maar ik heb meer last van puistjes en het lijkt net alsof ik vijf maanden zwanger ben, zo mooi bol staat m'n buik. Detoxverschijnselen of ... ?

We'll see :)

Wat ik op de derde dag gegeten heb:
10.00u: Glas citroenwater
10.30u: Smoothie Banaan, Spinazie, Passievrucht, Amandelmelk
12.30u: Pad Thai Noodles
15.00u: Raw Food Bar
18.00u: Drie geroosterde glutenvrije boterhammen met olijfolie en peper en zout + Best Salad Ever
20.30u: Banaan
22.00u: Glutenvrije crackers
24.00u: Amandel en Hazelnoot Mix

Photobucket

Ice Tea
Benodigdheden (voor 1 liter)
1/2 liter kokend water
Koud water + IJsblokjes
4 zakjes groene thee
Halve citroen
Verse Munt
Basilicum
Agave siroop

Laat de vier zakjes groene thee, de basilicum en de verse munt ongeveer een kwartiertje in een halve liter kokend water trekken. Haal na een kwartier de zakjes eruit en voeg ijsblokjes en koud water toe. Breng op smaak met Agave Siroop en het sap van een halve citroen. Nog heel eventjes in de koelkast (waarschijnlijk is 'ie al bijna op temperatuur) et voila, super gezonde EN lekkere Ice Tea! Serveer met een blaadje verse munt en ijsblokjes voor de 'summer-party-feeling!'

Liefs,

zaterdag 23 april 2011

ADVERTORIAL: Reebok Winnaars

Photobucket
Een van mijn beste, en tegelijkertijd vervelendste eigenschappen is, dat ik graag iedereen gelukkig maak. Goed, deze eigenschap kwam me bij het kiezen van twee winnaars uit 96 reacties niet echt goed te pas. Ik heb alle reacties drie keer gelezen en echt lieve mensen, ik wilde jullie allemaal kiezen. Uiteindelijk ben ik toch maar voor een loting gegaan.

De winnaars, Eva & Chantal, hebben inmiddels bericht gehad en zullen snel de schoenen ontvangen! Eind volgende week verslag van de dames op Annemerel.com !

Liefs,

21Days: TWO

Dag twee is ook een feit, nu nog maar negentien te gaan.. het einde komt in zicht ;-). Hoe ik wakker werd? Verbazend wekkend opgewekt. Ik weet niet of dat nu al komt door de detoxverschijnselen, maar ik kan er mee leven hoor !!

's Ochtends heb ik m'n eten voor de hele dag bij elkaar moeten zoeken, omdat ik 's middags even bij mijn ouders langs moest voor wat administratie (al m'n post komt nog steeds op m'n oude adres) en daarna moest ik gelijk naar m'n werk. De salade die ik maakte was echt de beste ooit. Ik weet niet wat ik nu precies anders heb gedaan (geen dressing?) maar echt het was genieten. Als snack nam ik vandaag glutenvrije crackers en dat was ook al zo lekker! Ik weet niet of het nu heel erg gezond is of dat het alleen maar lege calorieen zijn (er zaten 250 calorieën in het pakje en na een uur had ik alweer honger..) maar het maakt me niet zo veel uit, want het bevatte geen dingen die ik absoluut niet mag en ik mag al niet zo veel ;-)

Het moeilijkste van gisteren? Werken. Borden met vis en vlees serveren, hel! Het hele hotel rook naar heerlijk eten en als ik buiten kwam rook ik de barbecue's van de mensen in de wijk.. Ik werd er wel een beetje verdrietig van hoor. Dan zeg je misschien, dan leg je toch gewoon groente sticks op de barbecue? Nou ook dat kan niet, want het zou speciale stoffen opwekken waar ik eigenlijk helemaal niks van wil weten!

Maar feit is, ik heb het overleefd zonder al te veel honger!

Wat ik gisteren gegeten heb:
8.30u Citroenwater
9.00u Smoothie amandelmelk, spinazie, banaan & passievrucht
11.30u Handje amandelen en hazelnoten
13.15u Best Salad Ever
15.00u Glutenvrije crackers
17.30u Pad Thai Noodles
20.30u Raw Food Bar Gingerbread
22.00u Handje amandelen, hazelnoot en cranberries
24.00u Appel

Oh.. en over dat dit misschien een beetje te weinig zou zijn.. Het is inderdaad niet heel erg veel, maar het bevat twee keer zo veel calorieën als een gemiddeld Sonja Bakker dagmenu, daar let ik wel op.. want ik wil geen kilo's af gaan vallen, anders dan wordt het net een crash dieet en dan kan ik nooit meer normaal eten zonder tien kilo aan te komen.

De Recepten:

Photobucket
Banaan, Spinazie, Passievrucht & Amandelsmoothie
Benodigdheden:
100ml amandelmalk
1 banaan
1 passievrucht
grote hand met (gewassen) spinazie

Mix de ingredienten in de blender et voila, je eigen groene monster!Photobucket
Best Salad Ever
Benodigdheden:
Kappertjes
Olijven
Roma tomaatjes
Rode ui
Champignons
Avocado
Basilicum
Spinazie
Rucola
Veldsla
Olijfolie

Bak de champignons eventjes aan in de pan en mix daarna met de overige ingrediënten. De salade is overigens het lekkerst als 'ie koud geserveerd wordt, dus eventjes twee uurtjes in de koelkast.

Liefs,

vrijdag 22 april 2011

SHOPPING: Sometimes when I'm dreaming

één simpel mailtje en ik waan me direct urenlang in dromenland, of te wel Net-A-Porter.com . Wat er in dat mailtje stond? Dat ik een minuut gratis mocht shoppen? Nee natuurlijk niet. Er stond slechts dat ik tot vier mei geen verzendkosten hoef te betalen. Iedere Net-A-Porter fan weet natuurlijk dat de verzendkosten bij NAP verschrikkelijk bedroevend hoog zijn, maar daar staat tegenover dat je geen invoerrechten hoeft te betalen (het komt uit Engeland!) en de verpakking waarin je item(s) komen.. Vinden jullie me een verschrikkelijke dramakoningin als ik zeg dat ik daar iedere keer bijna tranen in mijn ogen van krijg..?

Goed, in de sale (over drie maanden) mag ik één van deze items voor mezelf kopen. Waar zouden jullie voor gaan?

Liefs,

21Days: ONE

Soooo, de eerste dag zit erop! Of het zwaar was? Tussen 15.00u en 18.00u was het een hel en om 23.00u kreeg ik ook verschrikkelijke honger en heb ik tegen de regels in een handje amandelen genomen, maar ja.. als je pas om 2.00u naar bed gaat... Oh en of ik lekker gegeten heb? Heerlijk. Hoe ik me voel? Prima.

M'n dag begon met iets wat ik al maanden niet gedaan had, ik ging op de weegschaal. De dag ervoor had m'n moeder er één voor me gekocht, eentje die ook vet en vochtpercentage aan geeft. Ik ben eerlijk gezegd nog steeds tegen weegschalen, maar als ik die cleanse echt goed wil onderzoeken, dan moet ik die weegschaal ook maar gewoon doen. Ik wil hier best m'n gewicht, vet- en vochtpercentage met jullie delen, maar ik weet ook dat ik dan zeer waarschijnlijk heel erg veel negatief commentaar ga krijgen. Ik durf het dan ook eigenlijk niet te doen.. Laat ik het zo zeggen, de weegschaal gaf een prima gezond gewicht aan, m'n vetpercentage zat aan de goede kant van 'gezond', evenals m'n vochtpercentage.

Goed, wat heb ik gisteren gegeten?
9.00u: 2 glazen water met sap van 1 citroen
10.00u: Smoothie van amandelmelk en framboos
12.00u: Raw Food Nakd Pecan Bar 
14.30u: Komkommer / Avocado soep
16.00u: Handje gemengde noten
17.00u: Appel
19.00u: Pad Thai Noodles & Salade
23.00u: Handje rauwe amandelen

De recepten:

Photobucket
Amandelmelk & Frambozen smoothie
Benodigdheden:
1 banaan
100gr frambozen
100ml amandelmelk
Handje verse basilicum

Doe alle ingrediënten in de blender, et voila! Is er iets makkelijker?

Photobucket
Avocado / Komkommersoep
Benodigdheden:
1/2 avocado
1 komkommer
1/2 limoen
Snufje zeezout
Handje basilicum

Chop de avocado grof, maak de komkommer schoon en chop grof, doe de ingredienten in de blender met het sap van een halve limoen en de zest van een halve citroen, snufje zout toevoegen, de basilicum, blenden, et voila. Heerlijke frisse, maar romige soep.

Photobucket
Pad Thai Noodles
Benodigdheden: 
Glutenvrije Pad Thai Noodles
Champignons
Selderij
Lente ui
Rode ui
Prei
Gember
Citroen
Peper 
Zeezout

Kook de noodles en bak de champignons heel eventjes aan. Snij ondertussen de groente fijn, of grof, hoe je het zelf lekker vind. Als de noodles gaar zijn roer je de groenten en de champignons door de noodles. Voeg het sap van de citroen en gember, de peper en het zout naar smaak toe. En geniet :)

Photobucket
Salade met zoete tomaatjes
Benodigdheden:
Veldsla
Roma Tomaatjes
Peper 
Zout
Olijfolie
Basilicum
Agave siroop

Snij de tomaatjes fijn en marineer met olijfolie, agavesiroop, peper en zout. Was de veldsla en de basilicum, voeg de tomaatjes en het mengsel van agave & olijfolie aan de sla toe en indulge!

Liefs,

donderdag 21 april 2011

21Days: Shopping

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Mijn eerste dag van de cleanse zit er bijna op. Althans, ik heb nu zo'n beetje alles gegeten wat ik vandaag 'mag' eten, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Hoe mijn eerste dag verlopen is vertel ik morgenochtend uitgebreid, ik bedoel.. ik heb nog vierenhalf uur om de fout in te gaan ;-)

Vandaag was een duur dagje. Het begon vanmorgen met frambozen van de groenteman tegenover m'n huis (ik had zeg maar niet echt nagedacht wat ik 's ochtends zou ontbijten), daarna de groente en fruitafdeling van de Albert Heijn leeggeroofd en daarna op naar het centrum van Den Haag voor de 'bijzondere' ingrediënten.

Natuurlijk eventjes langs de Vegetarische Slager, ik mag dan misschien wel niet de heerlijke vleesvervangers die ze daar verkopen, ze verkopen er ook de producten van Renee Voltaire, volgens mij als enige in Nederland. Heerlijk wat rawfood snacks ingeslagen (goji bessen met chocolade!!!!!), hennepzaad (heerlijke door salade's!) en henneppasta (wie heeft er ooit gezegd dat een cleanse niet lekker kan zijn) Oh en de raw cruesli en raw musli mix (met gojibessen en quinoa!). Ah en de rawfoodbars van Nakd niet te vergeten. Lekker lekker lekker!

Na de Vegetarische Slager was het rennen voor mijn afspraak bij de Rabobank, waar ik uiteindelijk nog twintig minuten te vroeg was ook. Tijd inschatten is dus niet mijn grootste kwaliteit. Maar ik wachtte buiten, op een bankje, bij de hofvijver, met uitzicht op het torentje. Ik zag de lichten branden en fantaseerde over hoe daar binnen op dat moment 'het land regeert werd'. Den Haag heeft wat dat betreft wel iets werelds, toch?

De afspraak bij de Rabobank was gelukkig snel te einde, gelukkig maar, want m'n maag begon op dat moment toch wel water hongerverschijnselen te vertonen, dus snel naar huis voor een homemade rawfood lunch, wat dat was? Lees je morgen :)


Liefs,

woensdag 20 april 2011

21Days: Alkaline or Acidic

Na alle verwarring van gisteren over PH waardes (allemaal volledig veroorzaakt door deze blonde scheikunde-nitwit) denk ik dat ik er nu helemaal uit ben. Alkaline = Basisch, heel erg gezond en heeft een PH-waarde hoger dan 7. Acidic = Zuur, niet zo gezond en heeft een PH-waarde lager dan 7. Zo, dat is eigenlijk best simpel he?

Om het allemaal een beetje duidelijker te maken zal ik vandaag de lijst met Basische producten en Zure producten die in het boek van Kris Carr staat met jullie delen. Is het misschien allemaal net iets duidelijker!

Basisch (GOE-OED!)
Basisch water
Amandelen, sesamzaadjes, zonnebloempitjes
Avocado's
Olijfolie en andere koudgeperste olies.
Kleine hoeveelheden van granen als quinoa, wilde rijst, amaranth, boekweit
Grassen
Groene drankjes
Groene groenten als spinazie, sla, andijvie
Limoenen, citroenen, grapefruit (zijn eigenlijk zuur, maar hebben op je lichaam wel een basisch effect)
Bonen, erwten
Miso
Olijven
Rauwe tomaten (gekookte tomaten zijn wel zuur)
Zeewier
Spruiten
Stevia / Agave (zoetstoffen)

Zuur (NOT SO GOE-OED!)
Alcohol
Dierlijke proteïne (rood vlees, kip, vis, eieren, melk, kaas)
Chemicaliën (drugs, sigaretten, pesticiden)
Koffie (ook decaffe!) en zwarte thee
Overgeproduceerd voedsel
Honing, corn sirop, bruine suiker, fructose
Ketchup, mayonaise, mosterd
Geproduceerde sojaproducten (niet allemaal, probeer er niet te veel van te eten)
Geproduceerde olies als margarine, transvet
Geraffineerde granen in wit brood, pasta en rijst
Frisdrank en sportdrankjes
Tafelzout (zeezout mag wel, in kleine hoeveelheden)
Gezouten en geroosterde noten
Witte suiker en suikervervangers
Gist en azijn (behalve rauwe appelazijn)
Soja saus

Duidelijk? Het is niet zo dat ik in m'n 21 dagen cleanse niks van het foute rijtje mag eten, maar het is wel beter om het niet te doen. Het is en blijft een cleanse en al deze producten staan het schoonmaak proces een beetje in de weg.

Ik ben zo benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren! Ik vind het spannend en tegelijkertijd een beetje eng want ik hou nou eenmaal niet van falen en ik ben wel een beetje bang dat dit zwaar gaat worden. Maar ik ga niks doen waar ik me niet goed bij voel en dan nog.. het zijn maar 21 dagen, wat zijn nu 21 dagen?  Ik heb vanmorgen al een emotioneel afscheid van mijn eieren genomen (zal de liefde bekoelen of maakt afstand the heart grow fonder?) Straks nog een lekker stukje hazelnootschuimgebak voor m'n zusjes verjaardag en dan is het om 0.00u toch echt zo ver! Spannnnnend!

Liefs,

LOVE: Roosje

Photobucket

Roosje, sweet sixteen, ongelooflijk onschuldig, puur en breekbaar, maar tegelijkertijd zo wereldwijs, zelfstandig en verstandig.

Als ik met Roos in een vreemde stad ben en ik weet met kaart en al te verdwalen, dan is zij degene die rustig blijft en ons de juiste kant op wijst. Als ze zegt haar wiskunde niet te snappen en ik haar probeer te helpen, dan is zij degene die het binnen vijf minuten allemaal snapt en het mij uit moet leggen.

Zij laat me kennis maken met de bobble waterflessen, zij koopt alle hippe kleurtjes nagellak en ondertussen leent zij mijn Tiffany's ketting en m'n Chaneloorbellen. Het is dat we drie schoenmaten schelen en twee kledingmaten, anders zouden we continu bij elkaar shoppen.

Roos is kieskeurig en weet precies wat ze wil en denk maar niet dat ze voor iets minder zal gaan. Ze is perfectionistisch tot in het extreme toe, ze heeft de discipline van Anna Wintour en de benen van Kate Moss (in haar jonge jaren). Ze heeft de ogen van mijn vader, de tassentic van Mama (en mij) en de lippen, ja hoe ze daar aan komt dat vraag ik me nog steeds af.

Vandaag werd Roos zestien en helaas zal ik haar slechts vijftien minuutjes zien. Maar vanmorgen trakteerde ze Lily's Cupcakes op school (het mochten echt geen anderen zijn!), ik heb me laten vertellen dat ze een strokenrokje van spijkerstof draagt en haar nieuwe tas van Liebeskind. Ze schijnt het luchtje van Gucci (Flora) wat ik samen met m'n broertje voor haar gekocht heb, heel erg lekker te vinden en ik ga haar zo even lekker een kwartier lang knuffelen (en een stukje hazelnootschuimgebak eten).

Liefs,

dinsdag 19 april 2011

21Days: Guidelines

De 21 dagen cleanse komt nu wel angstaanjagend voorbij.. Vandaag is mama jarig en ga ik ongegeneerd lekker en ongezond lunchen en vanavond heerlijk eten bij Elzenduin. Morgen is Roosje jarig en dan is het tijd voor heel veel taart, ach en dan overmorgen, dan gaat het echt beginnen!

Tijd voor de regels!


Wat ik deze drie weken ga vergeten:
- Eieren, melkproducten, vlees en vis (m'n eieren ga ik nog het meeste missen!)
- Gluten (ik heb de kast al vol liggen met glutenvrije pasta!)
- Geraffineerde suiker (wel agave siroop !)
- Alcohol (heb ik in januari ook gedaan, dus dat moet me wel lukken)
- Caffeine (ik heb al twee weken geen kopje koffie gedronken, dus hier ben ik ook niet zo bang voor!)
- Nep suikers (vind ik niet eens lekker! Ik heb jarenlang Cola Light gedronken maar het is eigenlijk zo smerig!)

Maar wat ik wel mag:
- Heel veel vers, groenten, fruit, zo veel mogelijk rauw (salades!)
- Fruit (liefst met een zo laag mogelijke glycemic index)
- Groene sapjes (nog nooit geprobeerd, ben benieuwd!)
- Glutenvrije granen zoals quinoa en amaranth (quinoa is al gekocht, amaranth ken ik van elzenduin ook top!)
- Bonen, noten en zaden (amandelen en zonnebloempitjes!!)
- Iedere dag minstens een half uur bewegen (maar niet te intensief!)
- 15 minuten mediteren (dat kan volgens mij ook prima tijdens yoga/hardlopen?)


Ik moet dus zoveel mogelijk rauw eten. Producten met een hoge PH-waarde, 'basische producten', zijn het beste voor deze cleanse. Volgens Kris Carr, de bedenker van de Crazy Sexy Diet en de 21 Day Cleanse, is het geheim voor een super sexy gezondheid een licht basische PH waarde. Producten als avocado's, zeewier, olijven, quinoa en amandelen zijn basische voedingsmiddelen het tegenovergestelde van basische producten zijn zure voedingsmiddelen, zoals alcohol, vlees, koffie, boter, frisdrank, suiker en geroosterde noten. De producten die de meeste mensen (waaronder ik ook hoor!) lekker vinden, zijn dus zuur en de gezonde dingen (die ook heel erg lekker zijn, maar anders....) zijn basisch.

Krijgen jullie nu ook flashbacks naar scheikundeles? Wil je meer weten over PH-waardes, voedingsmiddelen en de gezondheidsvoordelen? Sabine van The Fruit Pursuit heeft daar een erg goed en duidelijk stuk over geschreven! (Engels). [edit] Ik haal basisch en zuur nog steeds door elkaar.. In het engels is het alkaline (goed) en acidic (slecht), volgens mij staat het er nu wel juist![/edit] [edit2]nu weet ik weer waarom ik een vier haalde voor scheikunde![/edit2]

Omdat ik heel goed besef dat deze gezonde voedingsmiddelen vaak veel minder calorieën bevatten dan een gewone pasta bolognese, ga ik deze drie weken waarschijnlijk veel meer eten. Ik heb namelijk zo'n donkerbruin vermoeden, dat als ik honger krijg, ik binnen een paar luttele seconden Van Dobben Kroketten in de frituurpan heb gegooid. Honger moet ik ten alle tijden vermijden, als ik honger heb, dan is het eigenlijk al te laat, want dan is niks meer goed genoeg.

Nogmaals, ik ga dit drie weken proberen er is op dit moment geen haar op mijn hoofd die van plan is om zo de rest van m'n leven te leven.. Dit is puur experiment, zowel journalistiek (voor zover je dit journalistiek kunt noemen) als met mijn lichaam. Voor mij is het belangrijkste gelukkig zijn, dat ben ik nu ook wel hoor, daar niet van, maar er zijn natuurlijk altijd puntjes waar aan ik zou willen werken (wie heeft dat niet? Is er iemand volmaakt gelukkig?). Ik ben eigenlijk altijd op zoek naar de balans tussen gelukkig & gezond. Optimaal genieten, maar toch ook super gezond.. klinkt dat niet perfect?


Liefs,

LOVE: Mama

Photobucket

Er is niemand, werkelijk niemand, die mij beter begrijpt, waarbij ik meer mezelf kan zijn dan bij mijn mama. 

Ik kan me geen betere, fijnere, lievere, mooiere, begripvollere, fantastischere moeder wensen dan mijn mama. Mama was altijd thuis, ging pas weer werken toen ik naar de middelbareschool ging. Mama leerde me mijn naam schrijven toen ik drie jaar was, knutselde iedere dag met me als ik dat graag wilde. Ze bracht me naar school en haalde me op, toen ik oud genoeg was om zelf naar school te lopen zat ze iedere dag om kwart over drie met thee en koekjes op me te wachten.

Op de middelbareschool dealde ze met al mijn puberale uitspattingen. Iedere scheldballade, iedere rotopmerking ging het ene oor in, het andere net zo snel weer uit.. want dat hoorde er bij.

Mama leerde me alles over de birds and the bee's zonder daar een heel ongemakkelijk groots ding van te maken. Ze ging met me mee naar de dokter voor de pil toen ik mijn eerste vriendje kreeg en zij was ook de eerste die wist dat ik überhaupt een vriendje had. Mama is niet al bijna tweeëntwintig jaar mijn moeder, ze is ook mijn beste vriendin.

Ieder probleem dat ik in mijn leven gehad heb, heb ik besproken met haar. Ieder aangeschaft kledingstuk in mijn kast heeft zij gekeurd (en op een paar uitzonderingen na allemaal goedgekeurd)! Ik zou me echt geen leven zonder mama kunnen voorstellen.

En ik ben dan ook zo dankbaar dat we vandaag haar vijftigste verjaardag in complete gezondheid mogen vieren. Het wordt een super mooie dag, en mama zal het sprankelende middelpunt zijn.. En zo zal het zijn.

Liefs,

maandag 18 april 2011

FIT-NESS: FYI

Photobucket

Hardlopen heb ik jaren in de zomer gedaan om net iets strakker te worden, maar sinds september 2010 heb ik nooit, ik herhaal nooit meer gelopen om af te vallen, of strakker te worden. En ik denk dat juist doordat ik niet meer loop voor mijn figuur, ik het nu wel volhoud. Wat mijn belangrijkste (letterlijke) beweegreden nu is? Ik wil een conditie waar je U (met hoofdletter!) tegen zegt en ik zoek ontspanning.

Ik kan trappen op lopen en na zes trappen verandert er nog amper iets aan m'n hartslag. Ik kan het duin bij mijn werk over sprinten met zes pakken melk onder m'n arm geklemd in m'n skinny jeans en zwarte colbert, en ik kom nog redelijk fris en fruitig aan. Weet je hoe fijn dat is? Je beseft eigenlijk pas hoe fijn dat is als je dat op eens niet meer kunt..

Dan die ontspanning. Ik ben eigenlijk altijd bezig. Ik ben vergroeid met mijn iPhone en m'n MacBook gaat nooit uit. Ik ben dan wel niet altijd aan het werk, maar doordat ik continu m'n twitter check of op internet surf onder het mom van 'inspiratie op doen' heb ik eigenlijk nooit rust. Zelfs als ik drie uur friendsafleveringen kijk zit ik ondertussen continu dingetjes op te zoeken. Tijdens het hardlopen kan ik dat niet en heb ik tijd om in m'n hoofd dingetjes op een rijtje te zetten. Dat klinkt heel dramatisch, maar dat is het niet.. het is gewoon fijn.

De cleanse die ik wil gaan doen is een weblog-experiment en heeft ook niks te maken met afvallen. Ik wil gewoon zo graag weten wat het met je lichaam doet en ik wil weten of ik het vol kan houden. Ik ben niet geobsedeerd door afvallen, maar wel door lekker eten. Ook hoop ik er een stukje 'cleaner' uit te komen. Niet slanker, maar met een paar kwaaltjes minder. Minder onzuiverheden op m'n huid, minder last van m'n buik, geen hoofdpijn meer.. Kijk natuurlijk, zo als ik al aangaf vrijwel iedere vrouw (zonder ondergewicht) zou het niet erg vinden om twee kilo kwijt te raken, maar dat is niet de reden waarom ik het wil doen. Ik zou het erg vervelend vinden als er ook maar één lezer een minder zelfbeeld zou krijgen door mijn blogs..

Ik wil inspireren, niet deprimeren.. Maar tegelijkertijd wil ik ook gewoon kunnen schrijven wat ik wil. Dat is het mooie van een eigen blog, geen restricties.

Ik hou van vrouwen die van zichzelf houden, die dat uitstralen. Die gelukkig zijn met wie ze zijn en zich niet laten beperken door een beeld. Ik hou van vrouwen met passie, gelukzoekers. Ik hou net zoveel van Gwyneth Paltrow als van Oprah Winfrey.

Liefs,

zondag 17 april 2011

FIT-NESS: Back on track (at least I hope so)

Photobucket

Het is / was een heerlijke zondag.. en waarom? Vers tomatensoepje van mama, thee drinken in de tuin met een petit fours (met mama, papa en roos), wat buikspieroefeningen in bikini op het gras en... ik heb ein-de-lijk weer echt hardgelopen.

3,5 week al geen tien kilometer meer gelopen, de afgelopen twee weken zelfs helemaal niks gedaan. M'n scheenbeen leek een beetje ontstoken door die halve marathon en iets te fanatiek door blijven rennen daarna. Zelfs gewoon wandelen deed op een gegeven moment zeer. De afgelopen dagen voelde ik het nog een klein beetje met traplopen en gister had ik zelfs tijdens het traplopen nergens meer last van, dus ik vond het tijd om weer een tien kilometer rondje te lopen.

Het is echt verschrikkelijk hoe snel je conditie kwijt raakt. Ik liep een kleine twee minuten minder snel dan 3,5 week geleden (en m'n hartslag ging drie keer zo hard!), maar goed.. ik was toch nog wel een klein beetje trots op mezelf. Toen ik nog een kilometer moest lopen kwam ik er achter dat ik mijn streeftijd van onder de 56 minuten niet zou gaan halen, toen ben ik dus gaan sprinten, een kilometer lang. Ik ben bang dat het toch te veel van het goede was, maar het belangrijkste is, ik zat 11 seconde onder de 56 minuten. Daarna zo veel mogelijk voorzorgsmaatregelen genomen. Uitlopen, voeten flexen, wisseldouche van 10 minuten (van zo'n tien graden tot veertig graden), en nu is het wachten tot vanavond acht uur, dan is als het goed is mijn ibuprofen uitgewerkt en dan zullen we wel merken of het gewerkt heeft.

Ach.. en dit is de laatste keer dat ik in een training ibuprofen gebruikt heb hoor! Ik besef heel goed dat dat verre van gezond is.

Goed en nu gaat de mascara er weer op, m'n zwarte skinny weer aan en op naar Elzenduin.

Liefs,

zaterdag 16 april 2011

LOVE: Bobble

Photobucket

Sinds donderdagmiddag zit niet alleen mijn telefoon aan mijn hand vastgelijmd, ook zonder mijn vrolijke roze bobble zul je me niet meer spotten.

Normaal koop ik iedere keer maar weer waterflesjes van 1,50 op het station, of erger nog, ik vergeet in de drukte te drinken. Maar die waterflesjes zijn dus eigenlijk hartstikke fout. Ten eerste voor je portemonnee, ten tweede voor het milieu. Niet alleen kost het heel erg veel energie om flessenwater te produceren, wat dacht je van al dat plastic?

Mijn roze bobble (gekocht bij de Bijenkorf voor 11,95) heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Als ik acht flesjes water koop heb ik de aanschaf prijs er al uit. Het water wordt gewoon gefilterd en hallo? Hebben jullie ooit zo'n leuk waterflesje gezien? Met het filter kun je ongeveer 300 waterflesjes filteren, dus over een nieuwe hoef ik me de eerste drie maanden geen zorgen te maken.

Oh en ja.. ook al zou dat filter helemaal niks doen, I don't care.. M'n waterflesje is roze!

Liefs,

vrijdag 15 april 2011

PROJECT: Wild Thoughts

Photobucket
(Straks mag ik alleen de avocado met appelsalade aan de rechterzijde hebben.. zonder mayonaise.)

Net als de meeste vrouwen ben ik nooit 100% tevreden over mijn lichaam, maar dat is niet de reden waarom ik dit wil doen. Ik eet nu sinds begin dit jaar veel minder suiker, ik drink geen frisdrank meer en hooguit twee kopjes koffie per week en mijn 'lichamelijke ongemakkelijkheden' zijn dan misschien wel afgenomen, echt weg zijn ze nog niet. Sterker nog, ik heb mijn dosis antibiotica tegen acné onlangs weer moeten verhogen, ik blijf maar vocht vast houden en ik werd twee weken geleden door mijn huisarts doorgestuurd naar een maag/darmspecialist.

Maar wat wil ik dan gaan doen? Nou dat zal ik je zeggen... Tussen mijn zusjes verjaardag (20 april) en mijn verjaardag (12 mei) zitten precies 21 dagen en een tijdje terug las ik het boek The Crazy Sexy Diet van Kris Carr (as seen on The Fruit Pursuit). In dat boek staat een cleanse van 21 dagen beschreven (ook al as seen on The Fruit Pursuit) en ook al ben ik nog steeds skeptisch, ik ben toch ook wel van het uitproberen. Er zijn mensen die zweren bij cleanses, er zijn mensen die zeggen dat het de grootste onzin is dat je lichaam heus wel wat kan hebben. Wie moet ik nou geloven? Ik wil het zelf ondervinden.

En ik denk dus dat die periode van 21 april tot en met 11 mei de ideale periode is. Net voor de zomer (want hé ik kan natuurlijk wel zeggen dat mijn figuur niet de reden is, maar geef toe, het is altijd mooi mee genomen) en het aller mooiste, ik kan zowel op mijn eigen verjaardag als mijn zusjes verjaardag taart eten.

Dat betekent niet dat het verschrikkelijk lastig gaat worden. Ik bedoel, ik eet dagelijks yoghurt, ontbijt minstens vijf keer in de week met een paar eieren en hoeveel ik ook van puur hou, een lekkere romige saus vind ik fantastisch.

Maar het betekent ook dat ik drie weken geen ibuprofen mag slikken en geen antibiotica. En eigenlijk wil ik ook geen antihistamine, maar ik ben toch bang dat ik daar niet zonder kan (zonder antihistamine krijg ik uitslag..) maar het is misschien ook wel eens goed om te ontdekken waar ik die uitslag van krijg.

Wat ik allemaal wel en niet mag eten / drinken dat zal ik jullie de komende dagen precies vertellen. Het komt er op neer dat ik zoveel mogelijk rauw voedsel moet eten, geen dierlijke producten mag gebruiken en gluten moet vermijden. En dat vind ik dus ook wel heel erg fijn. Al twee jaar ben ik bang voor een glutenintolerantie (als ik pasta heb gegeten kun je de donder opzeggen dat ik heel de avond buikpijn heb), maar ik heb nooit de stap genomen om me te laten testen. Als ik nu drie weken lang geen buikpijn heb weet ik denk ik wel genoeg, toch?

Ik ben echt benieuwd. Benieuwd of ik het volhoud, maar ook benieuwd of het daadwerkelijk werkt. Het is niet zo dat ik na deze cleanse van plan ben om ook daadwerkelijk zo te blijven eten, als ik met die insteek er in zou gaan denk ik dat ik de eerste dag niet eens overleef, zo verschrikkelijk deprimerend lijkt me dat. Maar wie weet, misschien geschiedt er wel een wonder.. lijkt me fantastisch. Maar ik denk ook wel dat zo'n cleanse de basis kan zijn van een puurdere levensstijl, dat je toch dingen er in blijft houden. Ik ga er in ieder geval enthousiast, maar zonder verwachtingen in.

Ik weet het niet en daarom wil ik het dus zo graag doen, want ik wil het weten. Ik wil er over kunnen praten als een ervaringsdeskundige en als jullie het niet erg vinden, zal ik dagelijks mijn ervaringen hier delen! (Maar ik zal ook heus wel over andere dingen bloggen hoor, anders verlaat 90% van jullie me hoogstwaarschijnlijk..)

Liefs,

donderdag 14 april 2011

WORK: 27500

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Excuse my horrible pictures, ik ben zo'n mutsefluts die niet brutaal genoeg is om te flitsen en er was eigenlijk ook vrij weinig tijd voor mij om foto's te maken.

Gisteravond was zeer geslaagd, bijna twee keer zo veel geld op gehaald als gehoopt, 27500 euro, alleen daarom al was het een groot succes. Het bedrag werd twee minuten voordat de voorpagina voor het Rotterdams Dagblad geperst zou worden bekend gemaakt, nou dat was nogal stressen hoor. tientallen telefoontjes van de journaliste en ik die het bedrag al eerder probeerde los te krijgen bij de organisatie. Maar ook dat kwam goed. Het ANP aan de telefoon, een berichtje op NU.nl en dan voelt het toch wel heel erg echt. Super leuk.

M'n rode broek was geslaagd. Althans, ik heb geen rare opmerkingen gekregen, slechts een paar complimentjes die ik natuurlijk gelukkig in ontvangst nam, ook al ging het daar helemaal niet om. De gerechtjes waar ik tussendoor van gesnoept heb waren heerlijk. Vooral de truffelsoep van Herman den Blijker was goddelijk, de Dimsums van Asian Glories waren ouderwets lekker en de Leliesoep van Marco / Elzenduin was spannend. Een smaak waar aan je moet wennen maar hoe meer je proeft hoe lekkerder het eigenlijk werd. En het is medicinaal en super goed voor de vertering, dus ook al was ik er zuur van gaan kijken, dan had ik het zeer waarschijnlijk nog zonder klagen opgegeten.

Het was een bijzondere avond :)

Liefs,

woensdag 13 april 2011

WORK: Dinner for Japan

Vanavond is het evenement van mijn allereerste PR-klus. Het is een benefietdiner in Rotterdam bij Asian Glories, mijn favoriete Chinese Restaurant. Maar vanavond zullen er niet alleen gerechten geserveerd worden van Asian Glories, er staan vanavond acht super goede chefs in de keuken. Waaronder Marco Westmaas en Herman den Blijker. En de gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Tzu Chi, de grootste boeddhistische organisatie ter wereld.

Tzu Chi is behalve actief in thuisland Taiwan, ook ter plaatse in door natuurrampen getroffen gebieden. Vorig jaar zaten zij in Haïti, Chili, China en Pakistan, nu zijn zij in Japan. Doktoren en andere hulpverleners reizen vrijwillig en op eigen kosten af naar het rampgebied, hierdoor komt vrijwel de gehele opbrengst ook écht direct bij de slachtoffers terecht.


Ik vind het super spannend, want het is nog best wel een hele verantwoordelijkheid. Vanmorgen zijn ze al langs geweest van RTL Boulevard en vanmiddag van radio zender FunX. Ik word al dagen gebeld door allemaal verschillende media en dat is natuurlijk alleen maar top! ANP, Metro, AD, Smulweb, verschillende Horeca kranten..

En het aller mooiste is natuurlijk, we zijn volledig uitverkocht! 12 tafels van 1000 euro, reken maar uit wat voor mooi bedrag daar uit komt! En alles voor Japan! Ik doe dit dan ook gewoon vrijwillig, ik bedoel.. kan ik toch ook op een mooie manier mijn steentje bijdragen.

Ik ben benieuwd! Ik heb m'n rode jeans al aangetrokken. Zonder daar eigenlijk in eerste instantie over na te denken.. M'n broek kan een hit zijn, of finaal de plank mis slaan, maar ik voel me Annemerel en dat is wat telt, toch? 


Morgen natuurlijk uitvoerig verslag!

Liefs,

ADVERTORIAL: Reebok Easytone

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Sporten voor een strakker kontje vind ik meestal geen probleem, maar als ik mijn lichaam kan trainen tijdens mijn dagelijkse bezigheden, zonder dat ik daar iets extra's voor hoef te doen.. dan zeg ik natuurlijk echt geen nee.

Afgelopen vrijdag had de postbode een pakketje voor mij en vond ik dit paar Reebok Easytones. Natuurlijk heb ik ze gelijk uitgeprobeerd en hoewel ik na twee keer dragen niets ineens het lichaam heb van Elle 'The Body' Macpherson, voel ik wel degelijk iets in mijn benen en tushie !

Hoe het werkt?
Per dag loop je al snel een km 3, doe dat op toning schoenen en je hebt een work out! - De EasyTone schoen creëert micro-instabiliteit door de balanskussentjes die in de zool van de schoen zitten. Hierdoor moet het lichaam zich corrigeren en worden spieren geactiveerd. Deze activatie traint en verstrekt je spieren . Kortom: Strakkere billen en benen bij stap. De TrainTone en RunTone variant zijn een aangepaste vorm van de EasyTones. Ze zijn zo gemaakt dat je er verantwoord op kan sporten. Zo haal je net even meer uit je work out!

Ik ga de komende tijd de schoenen nog vaker testen en zal over twee weken schrijven over de resultaten.  Ben echt heel erg onwijs benieuwd, zou toch fijn zijn als het écht werkt, zo'n hulpmiddeltje zo net voor de zomer is altijd welkom, toch?

Willen jullie de schoenen ook proberen? Op deze website vind je alle informatie over de schoenen. De schoenen worden op de website van Reebok Nederland verkocht vanaf honderd euro! 

Maar er is ook nog een andere manier om deze schoenen te proberen! Ik mag namelijk twee van mijn lezers de schoenen laten testen. De winnaars krijgen de schoenen thuis gestuurd en mogen de schoenen zelf gaan testen (en houden!) en dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat jullie je een mooi verslagje maken voor Annemerel.com en je ervaringen met ons deelt.

Mee doen? Het enige wat je hoeft te doen is een comment achter laten met waarom nu juist jij de schoenen moet krijgen, oh en je schoenmaat! Je hebt tot 19 april de tijd, 21 april zal ik de winnaars hier bekend maken!

Liefs,

dinsdag 12 april 2011

BEAUTY: DEMAK UP

Photobucket
Photobucket

Geloven jullie in het lot? Ik weet het niet.. Maar ik weet wel dat sommige dingen wel heel erg toevallig zijn. Donderdagochtend maakte ik mijn gezicht schoon en gebruikte ik mijn laatste watje. Ik zei tegen mezelf An vanmiddag even nieuwe watjes kopen. Toen was het ineens half drie 's middags en had ik nog maar een half uur om op mijn werk te komen. Shit, schoot er door m'n hoofd, Ik moet nog watjes kopen en nu heb ik geen tijd meer!

En toen gebeurde het. Ik was me boven aan het verkleden en ergens in de verte hoorde ik geklop op het raam. Wie klopt er nu weer op het raam? Half aangekleed strompelde ik naar beneden en zag ik mijn favoriete postbode voor de deur staan met een pakketje in zijn handen. Ik had toch niks besteld? Ik verwachtte toch niks? Het zal wel weer iets voor m'n moeder zijn...

Maar niets was minder waar. Het pakketje was voor mij, een beautybloggers kit van DEMAK UP, met daarin.. vier rollen watjes, twee pakjes met reinigingsdoekjes en een potje met watjes waar al reinigingslotion in zit. Even serieus? Dat kan toch gewoon niet toevallig meer zijn? Ik ontvang eigenlijk nooit dit soort pakketjes en al helemaal niet zonder dat ik het weet..

Ik moet eerlijk zeggen dat ik normaal van de voordeelwatjes van de supermarkt ben, gewoon omdat ik eigenlijk niks anders gewend ben, maar eh.. ik weet niet of ik daar nu ooit nog naar terug kan hoor. Ik ben vooral fan de wat grotere watjes. Normaal gaat mijn reiningslotion overal, maar met dit watje haal ik het heel makkelijk en snel van m'n gezicht af. Ah en reiningsdoekjes! Die gebruik ik eigenlijk nooit, maar de laatste dagen... Dan kom ik pas om twee uur thuis van m'n werk en dan heb ik eigenlijk helemaal geen energie meer om nog eventjes m'n make-up te verwijderen, ik doe het altijd wel, maar zonder al te veel plezier als jullie begrijpen wat ik bedoel.

De laatste dagen pak ik gewoon een doekje en neem ik die mee naar bed, met één doekje kan ik al m'n make-up verwijderen! Handig! Snel! Fijn! Heerlijk!

Oh en ik word niet betaald om dit te zeggen, wel verwend met rollen watjes waar ik toch zeker wel weer een paar maanden mee vooruit kan!

Liefs,

TUNE TUESDAY: Lovely Ladies


Ik hou van vrouwenstemmen. Ik denk dat 75% van de muziek in mijn iTunes is gezongen door vrouwen. Het is niet dat ik niet van mannenstemmen hou, maar het is meer, vrouwenstemmen zijn zo makkelijk en ongecompliceerd en het brengt me op de een of andere voor mij nu nog steeds mysterieuze wijze in een heel andere mood dan bijvoorbeeld Coldplay of Snow Patrol.

Vrouwenliedjes zijn vaak ook wel Guilty Pleasures, ik bedoel, ik ben een meisje van bijna tweeentwintig en ik luister naar muziek van Hilary Duff van zo'n vijf jaar geleden. Maar ik kan me er niet meer voor schamen. If it makes you happy, it can be that bad ;-)

Liefs,

maandag 11 april 2011

Miscellaneous: Help Jazzy & Robin win!


Voor jezelf om stemmen vragen vind ik altijd best wel moeilijk en daarom heb ik het ook eigenlijk nog nooit gedaan, maar... voor een ander om stemmen vragen, dat is alleen maar heel erg leuk!

Jazzy is een vriendinnetje van de basisschool, Robin ken ik al sinds m'n veertiende, via internet en vorig jaar hebben we zelfs samen een college gevolgd! Samen met nog een paar andere bloggers hebben ze een club opgericht, de Clubcakes en ze maken dus echt de mooiste (en volgens mij lekkerste) taarten en cupcakes van Nederland!

Jazz & Robs doen mee met de Linda Taartenwedstrijd en hebben nog tot 24.00u vanavond de tijd om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Ze staan momenteel op de tweede plek, maar dat moet de eerste plek worden! Als ze winnen krijgen ze een workshop van een super goede patissier en die moeten ze gewoon winnen!

Het enige wat je hoeft te doen is naar deze website gaan daar staat alles precies op uitgelegd. Je liked de facebook van Linda en de foto van de taart van Jazzy en Robin en that's all! Als ze winnen (en ze gaan winnen!!!!!!) zullen ze het recept van de taart delen via Annemerel.com ! Dus lieve mensen, stem, stem, stem want ik wil weten hoe ik ook zo'n lekkere taart kan bakken!

Liefs,

LOVE: Pretty Flowers

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Okee, ieder seizoen heeft wel iets. In de zomer heb je de meeste kans op blauwe luchten, in de herfst zijn de bomen zo mooi oranje en in de winter kan er zomaar een witte laag over het landschap liggen. Maar de lente vind ik het mooist.. als het zonnetje schijnt en de bloemetjes beginnen te bloeien en overal ineens kleur opduikt.

Zelf ben ik absoluut niet goed in levende planten en bloemen. We hebben thuis welgeteld één levend groen ding staan en dat is een basilicumplant. Het is maar goed dat dat ding ontelbaar veel levens lijkt te hebben, want om de dag staat m'n plantje er levenloos en verschrompeld bij. Dan bedenk ik me 'Oja, die moet ik water geven' en de volgende dag vergeet ik dat weer, om vervolgens de dag daarna weer een zielig plantje aan te treffen. You get my point?

Maar mijn ouders zijn fantastisch met bloemen en planten. Onze tuin verandert in maart altijd in een groene oase en een paar weekjes later komt er steeds meer kleur. Ik kan uren kijken naar mooie bloemetjes oh en ze ruiken ook zo lekker! Het is jammer dat ik hooikoorts heb, want de geur van vers gemaaid gras, dat is toch de geur van Lente, vrijheid, zon en gezelligheid?

Liefs,